אותיות אלפבית עברי – תערוכה בפורטוגל – WZO

אותיות אלפבית עברי – תערוכה בפורטוגל

ב-30 בינואר, נפתחה התערוכה 'אלףבית' מאת האמנים הישראלים טנו פנט סוסטר וסרגיי בונקוב במרכז התרבות היהודי 'בית חב"ד' בקסקאיס, פורטוגל.

לפי המסורת היהודית, העולם נברא דרך אלפבית העברית, וכל אות היא התגלות של אחת מ-22 זרמי האור האלוהיים.

שני האמנים הישראלים החליטו לתרגם את המשמעות העמוקה של אלפבית העברית לשפת תמונות ומטפורות חזותיות.

22 החריטות 'אותיות העברית מאת סוסטר ובונקוב' משלבות תמונות וסמלים מוכרים של הקבלה, חגי ישראל, גימטריה ומסורות. הכל מעורבב עם אסוציאציות ופנטזיות אישיות של האמנים, המדגימות את פרשנותם האישית של אלפבית העברית כתופעה תרבותית ייחודית. המבקרים יכלו גם לראות גרסאות של היצירות באנימציה תלת-ממדית. אם מכוונים את הטלפון לחריטה, התמונה מתחילה לזוז ולהשמיע צלילים.

הפתיחה של התערוכה נכח בה שגריר ישראל בפורטוגל, דור שפירא, שהודה לאמנים ולמארגני התערוכה ודיבר על חשיבותם של פרויקטים תרבותיים ישראלים בחו"ל.

 

7 פבר 2024
1 דקות קריאה
1063
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

לבית המשפט הפדרלי של ארה"ב הוגש ונתקבל באופן רשמי תביעה נגד UNRWA — הסוכנות האומות המאוחדות לסיוע לפליטים הפלסטינים במזרח התיכון.
יריד האפשרויות

יריד האפשרויות

ב-20 דצמבר 2020 המחלקה לעידוד עלייה בשת״פ עם אופק ישראלי, ערכה אירוע רחב מימדים ומרשים בשם אונליין פסטיבל ISRAEL NOW (ישראל כיום).
פגישה עם נשות בונדס ישראל

פגישה עם נשות בונדס ישראל

בבניין מוסדות לאומיים בירושלים באולם ויצמן ההיסטורי, נערך מפגש של משלחת נשות בונדס ישראל מארה"ב עם יו"ר הצ"ע יעקב חגואל וראשת המחלקה לעידוד העלייה בהצ"ע מרינה רוזנברג קוריטני, אשר סיפרה על פעילות מחלקתה בכלל ועל המיזם "גאולה" בפרט.