אותיות אלפבית עברי – תערוכה בפורטוגל – WZO

אותיות אלפבית עברי – תערוכה בפורטוגל

ב-30 בינואר, נפתחה התערוכה 'אלףבית' מאת האמנים הישראלים טנו פנט סוסטר וסרגיי בונקוב במרכז התרבות היהודי 'בית חב"ד' בקסקאיס, פורטוגל.

לפי המסורת היהודית, העולם נברא דרך אלפבית העברית, וכל אות היא התגלות של אחת מ-22 זרמי האור האלוהיים.

שני האמנים הישראלים החליטו לתרגם את המשמעות העמוקה של אלפבית העברית לשפת תמונות ומטפורות חזותיות.

22 החריטות 'אותיות העברית מאת סוסטר ובונקוב' משלבות תמונות וסמלים מוכרים של הקבלה, חגי ישראל, גימטריה ומסורות. הכל מעורבב עם אסוציאציות ופנטזיות אישיות של האמנים, המדגימות את פרשנותם האישית של אלפבית העברית כתופעה תרבותית ייחודית. המבקרים יכלו גם לראות גרסאות של היצירות באנימציה תלת-ממדית. אם מכוונים את הטלפון לחריטה, התמונה מתחילה לזוז ולהשמיע צלילים.

הפתיחה של התערוכה נכח בה שגריר ישראל בפורטוגל, דור שפירא, שהודה לאמנים ולמארגני התערוכה ודיבר על חשיבותם של פרויקטים תרבותיים ישראלים בחו"ל.

 

7 פבר 2024
1 דקות קריאה
1020
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

משחק "השיבה" החל לדבר צרפתית

משחק "השיבה" החל לדבר צרפתית

במסגרת שבוע העברית אשר המחלקה ערכה בצרפת, בין ההפתעות וההמצאות שעובדי המחלקה הכינו להמוני המשתתפים, היה גם משחק הטריבייה "השיבה" בגרסתו הצרפתית.
רידי העלייה בלונדון וסאו-פאולו

רידי העלייה בלונדון וסאו-פאולו

כידוע, ההשתתפות הפעילה של המחלקה לעידוד עלייה בירידי העלייה שנערכים ברחבי התבל מזמן הפכה למסורת טובה.
תלמידינו בישראל

תלמידינו בישראל

תלמידי האולפנים שלנו שעלו לארץ, שולחים לנו סרטונים המתארים את אינספור פעולות של המתנדבים שהתגייסו לסיוע הדדי בארץ עקב המלחמה.