השבוע הראשון של יולי בתולדות הציונות ומדינת ישראל – WZO

השבוע הראשון של יולי בתולדות הציונות ומדינת ישראל

בתמונה (מימין לשמאל): הנציב האזרחי הבריטי הראשון בארץ ישראל סר הרברט סמואל, לורד  ארטור ג'יימס בלפור וגנרל אדמונד אלנבי אנו מתחילים לפרסם את דברי הימים (כרונולוגיה) של אירועים חשובים בתולדות הציונות וישראל. להלן אירועים כאמור שאירעו במהלך השבוע הראשון של חודש יולי. 1 יולי 1920  –   תם השלטון הצבאי הבריטי בארץ ישראל. הנציב האזרחי הראשון, סר הרברט […]

בתמונה (מימין לשמאל): הנציב האזרחי הבריטי הראשון בארץ ישראל סר הרברט סמואל, לורד  ארטור ג'יימס בלפור וגנרל אדמונד אלנבי

אנו מתחילים לפרסם את דברי הימים (כרונולוגיה) של אירועים חשובים בתולדות הציונות וישראל. להלן אירועים כאמור שאירעו במהלך השבוע הראשון של חודש יולי.

1 יולי 1920  –   תם השלטון הצבאי הבריטי בארץ ישראל. הנציב האזרחי הראשון, סר הרברט סמואל, יהודי-אנגלי המקורב לציונות, נכנס לתפקידו.

3 יולי 1904 (כ' בתמוז תרס"ר)  –  בגיל 44 נפטר בנימין זאב הרצל, חוזה מדינה יהודית, מחוללה של ההסתדרות הציונית העולמית וראשה בשבע שנותיה הראשונות.

3 יולי 1922  –   ממשלת בריטניה מפרסמת מסמך מדיני רשמי בענייני ארץ ישראל ("הספר הלבן" של שנת 1922) שיש בו נסיגה מהבטחות של הצהרת בלפור. בין השאר נקבע כי עבר הירדן המזרחי יהיה לאמירות בראשות עבדאללה, בן השושלת ההאשמית מהיג'אז, העליה היהודית תוגבל ותוקם מועצה מחוקקת שבה יהיה יצוג של כל תושבי הארץ – הדבר יפגע ביהודים שמהווים מיעוט.

4 יולי 1902  –  פגישה "היסטורית" בין הרצל ללורד נתנאל מאיר רוטשילד, ראש שושלת רוטשילדים הבריטים.  הרצל עומד על הצורך הדחוף ביישוב יהודי מזרח אירופה בסביבות ארץ ישראל.

4 יולי 1976  –   פרשת אנטבה – מחבלים פלסטינים חוטפים מטוס נוסעים צרפתי ובו למעלה ממאה נוסעים ישראלים ומנחיתים אותו באנטבה, אוגנדה. צה"ל, במבצע מבריק מדהים את העולם, מחלץ את החטופים מאנטבה.

5 יולי 1906  –   ביפו קמה אגודה בשם "אחוזת בית" מתעתדת לבנות שכונת גנים מחוץ לגבולות העיר. הקמת האגודה מסמלת את ראשיתה של העיר תל אביב.

5 יולי 1950  –  כנסת מחוקקת בישיבה חגיגית לכבוד יום השנה ה-46 לפטירתו של הרצל, את חוק השבות, המבטיח לכל יהודי בעולם את זכות העלייה לישראל.

5 יולי 1961  –   ישראל משגרת לחלל את טיל מחקר "שביט 2"

6 יולי 1882  –   לארץ מגיעה קבוצה ראשונה של אנשי ביל"ו – 13 צעירים וצעירה אחת. הם מתגוררים ביפו ועוברים למקוה ישראל.

6 יולי 1960  –  תעשייה אווירית מוסרת לצה"ל מטוס אימונים ראשון שהורכב בישראל – "פוגה מגיסטר".

7 יולי 1920  –  בלונדון מתכנסת הוועידה השנתית של ההסתדרות הציונית העולמית, ובה לראשונה משתתפות נציגי מדינות שהובסו במתחמת העולם הראשונה – גרמניה, אוסטריה ועוד). הוועידה מחליטה על הקמת הזרוע הפיננסית של הצ"ע – קרן היסוד. חיים ויצמן נבחר יו"ר הצ"ע.

7 יולי 1937  –   ועדת פיל מפרסמת את מסקנותיה. מציעה לחלק את ארץ ישראל בין יהודים לערבים. ליהודים מוצעת מדינה קטנה בגליל ובמישור החוף עד לסביבות באר טוביה, לערבים – רוב השטח הנותר. ירושלים ומובלעת מיפו אליה – ישארו תחת שלטון בריטי. בין היהודים יש תומכים ושוללים. ערבים דחו את התכנית.

8 יול 2021
2 דקות קריאה
393
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

ביום הזה בהיסטוריה: 3 במרץ 1912, התארגנות הציונית הנשית 'הדסה' הוקמה בארצות הברית.

ביום הזה בהיסטוריה: 3 במרץ 1912, התארגנות הציונית הנשית 'הדסה' הוקמה בארצות הברית.

ארגון הדסה, ארגון הציוניות הנשים של אמריקה, אחד מארגוני הציוניות הנשים הגדולים בעולם, הוקם ב-3 במרץ 1912 על ידי הנרייטה סאלד.
תולדות הציונות ומדינת ישראל: 8–15 יוני

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 8–15 יוני

תמונה: בית הספר החקלאי "מקווה ישראל" 8 יוני 1941 – צבא בריטי פולש מתחומי ארץ ישראל לסוריה וללבנון וכובש אותן מידי צרפת הווישאית הפרו-נאצית.
חורף חם בברזיל

חורף חם בברזיל

בחודש יולי בחצי הדרומי של כדור הארץ תלמידים ומורים נחים ומבלים בחושפת החורף.