פסח – חג החירות והאחדות – WZO

פסח – חג החירות והאחדות

тפסח – החג החשוב ביותר ביהדות . השנה הוא מתחיל עם שקיעת החמה ב-22 באפריל ומסתיים בערב 30 באפריל. השנה אנו חוגגים אותו בתקופה קשה במיוחד.פסח הוא הזמן שבו אנו מתבוננים בהיסטוריה שלנו, זוכרים איך אבותינו ניצלו מעבדות והחלו את דרכם לחירות. החג הזה – לא רק פרק בהיסטוריה, אלא גם מקור השראה להווה ולעתיד שלנו.אירוע 7 באוקטובר הפכו לציון דרך, שחילק את חיינו ל"לפני" ו"אחרי". התרחש רצח המוני הגדול ביותר של יהודים מאז השואה. גל האנטישמיות בעולם הזכיר לנו שהשנאה כלפי יהודים לא נעלמה, היא רק הסתתרה באיצטלה של הציוויליזציה.יהודים ברחבי העולם התעוררו למציאות חדשה, שחשפה את חולשותינו והפריכה את האשליות. האמת נשארת קבועה – הישרדות של עמנו אפשרית רק בזכות האחדות, שמרכזה הוא ישראל.

Photo: lipmic / depositphotos.com

22 אפר 2024
1 דקות קריאה
995
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

עברית בלי גבולות

עברית בלי גבולות

פרויקט עברית  SOCIAL CLUB נפתח לפני כחצי שנה במסגרת הפסטיבל  שבוע עברית אשר המחלקה ערכה בצרפת.
פעילות ברשתות חברתיות

פעילות ברשתות חברתיות

אנו מפעילים את הרשתות החברתיות שלנו להפצת הפרויקטים והיוזמות של ההסתדרות הציונית העולמית המיועדים לתמוך ולסייע ככל האפשר למאמץ המלחמתי של מדינת ישראל.
ממשיכים לבנות גשרים

ממשיכים לבנות גשרים

"קשר הדוק ונצחי, קשר אשר לא יערערו שום תלאות, אשר תמיד מקשר בין אדם לעמו – היא השפה העברית", קבע לפני יותר ממאה שנים הוגה הציונות הדגול זאב ז'בוטינסקיוקביעתו חרף כל השינויים הענקיים והחשובים שחלו מאז בהיסטוריה של העם היהודי, הייתה ונשארת נכונה ובלתי מעורערת.