עוד ראיה לשיתוף פעולה בין אונר"א לחמאס – WZO

עוד ראיה לשיתוף פעולה בין אונר"א לחמאס

נמצא מנהרת תת-קרקעית ששימשה טרוריסטים מחמאס מתחת לבניין הראשי של סוכנות האו"ם לעזרה ועבודה לפליטים פלסטינים במזרח התיכון (UNRWA) ברצועת עזה.

The logo of the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East

המנהרה, שאורכה 700 מטרים ונמצאת בעומק של 18 מטרים, הייתה מאובזרת בדלתות מחסומות נגד פיצוצים. בחדרים שבמנהרה נמצאו שרתים וציוד מחשב נוסף. חוטי סיב אופטי וחוטים חשמליים מהחדרים האלה הובילו לבניין המטה של UNRWA. כניסה למנהרה נמצאה ליד בית ספר שמנוהל על ידי הסוכנות של האו"ם.

ראש UNRWA, פיליפ לזאריני, אמר שהוא וצוותו לא היו מודעים לקיומה של מנהרת טרור מתחת לבניינם ברצועת עזה. לדבריו, המשרד הפסיק את פעילותו ב-12 באוקטובר 2023, ומאז לא היו נציגי UNRWA נוכחים שם.

קשה לדמיין שהנהלת UNRWA והאו"ם לא היו מודעים למנהרה שנחפרה ופעלה מתחת למטה UNRWA ברצועת עזה, במיוחד מאז שהיא נחפרה והוצב בה ציוד עוד לפני אירועי ה-7 באוקטובר.

במהלך בדיקת בניין המטה של UNRWA עצמו, שבו משרדים של ארגונים הומניטריים ובינלאומיים שונים, נמצא מחסן נשק גדול, כולל רובים, תחמושת, רימונים וחומרי נפץ. מסמכים שנמצאו במשרדים אישרו שהמקום הזה שימש טרוריסטים מחמאס.

12 פבר 2024
1 דקות קריאה
831
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

עברית בלי הפסקה

עברית בלי הפסקה

כאשר שנת הלימודים הסתיימה בהצלחה בכל כיתות אולפן של המחלקה לעידוד העלייה בחצי הכדור הצפוני ותלמידים ומורים שם חגגו את האירוע זה (וכמובן סיפרנו על כך), אזי בחצי הכדור הדרומי שנת הלימודים באולפנים של המחלקה בשיאה.
ישראל ברוסריו, ארגנטינה

ישראל ברוסריו, ארגנטינה

המחלקה לעידוד העלייה של ערכה ברוסריו, ארגנטינה אירוע מיוחד במינו ושמו "יום ישראל".
עת לסכם ולחגוג – חגיגות לרגל סיום שנת הלימודים באולפנים בבריטניה

עת לסכם ולחגוג – חגיגות לרגל סיום שנת הלימודים באולפנים בבריטניה

ובכן, הסתיימה שנת הלימודים ב-30 כיתות האולפן של המחלקה לעידוד העלייה בממלכה המאוחדת.