יום האישה הבינלאומי: מתוך היסטוריה של החג – WZO

יום האישה הבינלאומי: מתוך היסטוריה של החג

המאה ה-21 מסומנת בשינויים משמעותיים בעולם, במיוחד בתפיסת תפקידי האישה בחברה ובמודעות העצמית של הנשים למעמדן. בעבר, הדגש היה על שוויון זכויות ההצבעה עם הגברים, אך כיום הנושא הרלוונטי הוא מאבק לשוויון בתחום המקצועי ובקריירה.

מוצאו של תנועת הנשים מתחיל באמצע המאה ה-19. בשנת 1848 בארה"ב, נציגי תנועת הנגד לעבדות, כולל 68 נשים ו-32 גברים, אימצו את הצהרת זכויות האישה, שהפכה לאבן דרך בהיסטוריה של המאבק לזכויות האישה באמריקה ומעבר לה.

ה-8 במרץ, כמו יום העבודה, התחיל בארה"ב. בשנת 1908, 15,000 נשים קיימו ריכוז בניו יורק תוך דרישה לשעות עבודה קצרות יותר, שכר גבוה יותר, וזכויות הצבעה.

בשנת 1910, קלרה צטקין הציעה ליצור יום נשים בינלאומי בכנס בינלאומי בקופנהגן. מאז 1914, יום זה נחגג ב-8 במרץ, ומאז 1975, שהוכרז כשנת האישה על ידי האו"ם, הוא מוכר כיום האישה הבינלאומי.

בימינו, נשים תופסות יותר מ-40% מהמושבים בפרלמנטים של כמה מדינות אירופיות. מספרים אלו ממשיכים לגדול, מה שמראה על שינויים במעמד האישה בחברה.

אנו מברכים את כל הנשים לרגל יום האישה הבינלאומי! אנו מאחלים לכן שמחה, אופטימיות, ועתיד שלום!

8 מרץ 2024
1 דקות קריאה
501
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

הכשרת מורינו באמל"ט

הכשרת מורינו באמל"ט

במסגרת פעילות המחלקה לעידוד עליה בהסתדרות הציונית העולמית בראשותה של מרינה רוזנברג-קריטני, שתי קבוצות המורים לעברית של האולפנים (כיתות הכנה לעלייה) אשר המחלקה מפעילה בארגנטינה ובברזיל, סיימו השתלמות מקצועית.
ארה"ב: חג האורים הציוני

ארה"ב: חג האורים הציוני

בימי חנוכה, ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברג-קוריטני ערכה ביקור בארה"ב.
קדימה, לעבודה!

קדימה, לעבודה!

באופן טבעי, חגי תשרי קוטעים משהו את קצב הלימודים בכל מוסדות הלימודים במקומות, בהם שנת הלימודים מתחילה בספטמבר (קרי, בחצי הצפוני של כדור הארץ).