שליחות בעלת טעם – תרתי משמע – WZO

שליחות בעלת טעם – תרתי משמע

פאולה רוזנברג, מנחה התכנית "פאולה וליאון" של הערוץ ה-12, עוברת כעת מסע בארגנטינה בשליחות של המחלקה לעידוד העלייה.

לשליחות אפשר לקרוא "שליחות בעלת טעם" ולו מכיוון שבקרב כישרונותיה כי רבים של פאולה רוזנברג (בין השאר היא משפטנית, אשת תקשורת, פסיכותרפיסטית ומומחית לנטורופטיה) אחד הבולטים הוא בישול בריא. נושא זה טופס חלק חשוב ובולט הן בתכנית הטלוויזיה שלה, הן בפועלה הציבורי ותקשורתי בכלל והן במופעים שלה בפני קהלים שונים במסגרת שליחותה הנוכחית.

 

המחלקה לעידוד העלייה אשר אחד כיווני מיעדיה בהתאם לחזונה הוא חיזוק זיקתם של יהודי תפוצות למדינת ישראל, החליטה לנצל את כישוריה של פאולה וארגנה את המסע ההופעות שלה בפני קהלים שונים של יהודים המתגוררים ברחבי ארגנטינה. פאולה כרגע ממש חרשה את המדינה הענקית זו וערכה הרצאות, מפגשים, סדנאות בישול, ראיונות ועוד בהמון מכרזים קהילתיים, בתי ספר, גני ילדים, מסעדות, ארגונים ואוניברסיטאות.

 

הגיאוגרפיה של המסע של פאולה מרשימה בפני עצמה: היא הייתה בעיר הבירה בואנוס איירס, בלה-פלטה (שהיא גם עיר הולדתה ממנה היא עלתה לישראל בגיל 6), בסלטה (צפון-מערב ארגנטינה, ליד הגבול עם בוליביה), ברזיסטנציה (צפון-מזרח ארגנטינה, בגבול עם פרגוואי), בברילוצ'ה הנמצאת במורדות הרי אנדים בגבול עם צ'לה (מרכז-מערב ארגנטינה) וברוסריו (מרכז המדינה).

 

פאולה עצמה מספרת על המסע בעמוד הפייסבוק שלה בזו הלשון:
"מצד אחד אני שמחה על מידת הסקרנות הגדולה שיש בנוגע לאורח החיים בישראל, ומצד שני מבינה עד כמה זה קריטי להעניק ידע נוסף ואלטרנטיבי לזה שהאנשים בחו"ל ניזונים ממנו במהדורות החדשות.

10 יונ 2019
1 דקות קריאה
803
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

כיצד לומדים עברית בימי מלחמה

כיצד לומדים עברית בימי מלחמה

Photo: ledenecova69 / depositphotos.com כיצד לומדים עברית בימי מלחמה? איזה אוצר מילים חושפים בפני תלמידי האולפנים ברחבי העולם? כיצד מתווכחים ליהודי התפוצות את המציאות המורכבת והקשה בארץ? על שאלות אלו ורבות אחרות ניסו לענות עובדי המחלקה לעידוד עליה בהסתדרות הציונית העולמית.
פלאי מרחב מקוון – המשך

פלאי מרחב מקוון – המשך

ראשת המחלקה לעידוד עלייה מרינה רוזנברג קוריטני: להלן עוד דוגמה נפלאה לכך, שמשבר הקורונה כמו כל משבר מביא אתו גם אפשרויות והזדמנויות חדשות, ואנחנו יודעים לזהות, לנצל ולפתח אותן.
תולדות הציונות ומדינת ישראל: 16–23 מרץ

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 16–23 מרץ

תמונה: The ceremonies of the first Maccabiah in 1932 25 מרץ 1934 – הוועד הפועל הציוני מתכנס בירושלים – לראשונה בתולדותיו.