"…יושב בסן פרנסיסקו על המים" – WZO

"…יושב בסן פרנסיסקו על המים"

בשבוע החולף (ב-13 בפברואר),  נפתחה בחגיגיות, בעיר סן פרנסיסקו (ארה"ב) כיתת אולפן חדשה של המחלקה לעידוד העלייה של הצ"ע.

אירוע זה הינו אירוע ייחודי, מעבר לשמחה בכל פתיחת כיתת עברית חדשה; כיתה זו היא כיתת האולפן הראשונה של הצ"ע בחוף המערבי של ארה"ב. בנוסף לכך, פתיחת אולפן זה מביא את כמות כיתות האולפן של המחלקה לעידוד העלייה בצפון אמריקה לסך של  30 כיתות (!).

טל סגל – שליח המחלקה לעידוד עלייה בצפון אמריקה – החוף המערבי סיפר, כי שמח לגלות את הרצון הרב שיש ללימודי עברית ואת שיתוף הפעולה החיובי מצד השותפים המקומיים, דבר שהקל וזירז את פתיחת כיתת האולפן החדשה.

ב "אולפן סן פרנסיסקו" לומדים צעירים יהודים מקומיים בגילאי 32-22, המעוניינים לרכוש ידע בשפה העברית ובכך לחזק את זיקתם ליהדות ולמדינת ישראל. במסגרת לימודי העברית, ייחשפו הלומדים גם למגוון הזדמנויות החיים בישראל עבורם ומגוון אפשרויות העלייה.

האולפן נפתח בסיוע ובשותפות עם Moishe House (בית מוישה) סן פרנסיסקו ו- San Francisco based Jewish Community Federation (הפדרציה היהודית בסן פרנסיסקו ).

בפתיחת השיעור הראשון והחגיגי נהנו המשתתפים מארוחת ערב ישראלית ומהלכו, כבר הספיקו להתנסות בדיבור שיחה בעברית קלה.

ראשת המחלקה לעידוד העלייה ,מרינה רוזנברג-קוריטני בירכה את טל סגל ותלמידי האולפןאיחלה להם הצלחה רבה בלימודיהם והביעה בטחון מלא בכך ש"אולפן סן פרנסיסקו"  יהווה "סנונית ראשונה" לעוד כיתות אולפן רבות, הן בחוף מערבי של ארה"ב והן ביעדים רבים ברחבי העולם היהודי.

20 פבר 2018
1 דקות קריאה
830
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

החזירו אותם הביתה

החזירו אותם הביתה

צוות המחלקה ותלמידי האולפנים שלה נטלו חלק פעיל בהכנתו ועריכתו של אירוע מרשים, בו דרשנו להחזיר הביתה את הילדים החטופים.
ירושלים של זהב" בבואנוס-אירס"

ירושלים של זהב" בבואנוס-אירס"

הזמרת ואשת תקשורת ישראלית פופולרית אירינה קילפין באה לסיבוב הופעות בארגנטינה. מלכתחילה, סבבהופעותיה תוכנן כאירוע תרבותי "כללי" קרי, קהל יעדו היו כל אוהבי מוסיקה וזמר במדינה זו. אך אירנה פשוטלא יכלה לא לנצל הזדמנות זו ולא להופיע בפני יהודי ארגנטינה על מנת לספר להם את הסיפור חייה המרתקולשיר להם את מיטב השירים בעברית כולל כמובן ירושלים של זהב האגדי. לכן פנייתה של אירנה למחלקהלעידוד העליה של הצ"ע הייתה צעד טבעי ומבחינת המחלקה אך טבעי היה לעשות כל הדרוש על מנת לאפשרלאירנה להופעי בפני קהילת יהודי בואנוס–איירס במסגרת הפרויקט "שיעור בונוס" (אשר במסגרתו ידועניםישראלים מופיעים עם סיפוריהם בפני קהילות יהודיות ברחבי תבל). ראש המחלקה מרינה רוזנברג–קוריטניפנתה לשליח המחלקה בארגנטינה אלכנדרו מילנקובסקי בבקשה לארגן בשביל אירנה שיעור בונוס כאמורוהדבר נעשה בצד הכי טוב.
חוגגים 70 שנה למדינת ישראל בארגנטינה

חוגגים 70 שנה למדינת ישראל בארגנטינה

במהלך חודש אפריל המחלקה לעידוד עלייה ושליחיה בארגנטינה ערכו רצף מרשים ביותר של אירועים חגיגיים ומעודדים עלייה ברחבי מדינה דרום–אמריקאית הענקית זו.