עלי והצליחי – WZO

עלי והצליחי

בפריז התקיימה פגישה מרתקת ומרגשת של צוותי ההוראה של המחלקה לעידוד עליה עם שרת העליה והקליטה גב' פנינה תמנו-שטה. בפגישה, שהתקיימה בנוכחות מנהל המחלקה אלכסנדר גולדנשטיין וראש נציגות הסוכנות המקומית מר אריה אביטבול, מירב תשומת הלב הופנתה ליולן מרציאנו, רוקחת מקומית הלומדת באולפן האינטנסיבי למיועדי עלייה ומשתתפת קבועה בפעילויות הבונוס אשר מציעה המחלקה לתלמידים. יולן ובעלה יעלו ארצה באוקטובר הקרוב ויצטרפו לילדיהם אשר מתגוררים בראשון לציון.

להפתעתה של השרה, סיפרה יולן – בעברית – על אהבתה לישראל ולשפה העברית. לדבריה, בזכות הפעילות של המחלקה היא התחברה עוד יותר לערכי הציונות, למדה להכיר את התרבות הישראלית ואת המסורת. יולן מודעת היטב לקשיים שמצפים לה במולדתה החדשה. אבל בזכות הלימודים היא הסירה את אחד החסמים הגדולים ביותר העומדים בפני העולים – את אי-ידיעת השפה. בזכות הלימודים במרכזי הכנה לעליה היא למדה להכיר את הארץ אליה היא עולה. בזכות הלימוד האינטנסיבי והפעילויות הנלוות, היא תהיה מוכנה להשתלב בשוק העבודה בישראל.

ראשת המחלקה לעידוד עליה הגב' מרינה רוזנברג-קוריטני:

אני מברכת את יולן ואת שאר העולים ומאחלת להם את כל הטוב, הרי נאמר כי שקולה ישיבת ארץ ישראל ככל המצוות כולן! בזכות הכישורים שרכשה במסגרת לימודיה, יולן מגיעה מוכנה לישראל. שמחתי להעביר לה גם שי צנוע – משחק קופסה "השיבה הביתה", שפותח על ידי המחלקה, ומלמד בצורה מהנה על תולדות הציונות. עלי והצליחי, יולן, הצלחתך היא הצלחתנו!

22 יול 2021
1 דקות קריאה
1260
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

נא להכיר: שגרירי העברית שלנו

נא להכיר: שגרירי העברית שלנו

השגרירים שלנו הם מורים ומסבירנים ישראלים, המשתפים את אהבתם לתרבות, גסטרונומיה, היסטוריה ותחומים אחרים של חיי החברה המדינה בישראל דרך הרצאות, סדנאות ומפגשים, הן מקוונים והן פרונטליים.
יום זיכרון לנופלים במלחמות וקורבנות הטרור

יום זיכרון לנופלים במלחמות וקורבנות הטרור

ב-29 ו-30 במאי מציין ישראל אחת התאריכים העצובים ביותר בלוח השנה של המדינה היהודית – יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה.
שיעור העברית הגדול בהיסטורי הודעה לעתונות

שיעור העברית הגדול בהיסטורי הודעה לעתונות

עברי, דבר עברית! יותר מ 4000- יהודי תפוצות השתתפו בשיעור העברית הגדול ביותר בהיסטוריה בבתי ספר, באולמות, בבתי כנסת ובמוסדות יהודים – אלפי יהודים בכל רחבי העולם השתתפו בשיעור העברית הגדול ביותר בהיסטוריה, שנערך לרגל יום ירושלים ועל רקע ציון 100 שנה לפטירתו של אליעזר בן יהודה.