תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 יוני – WZO

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 יוני

תמונה:  הפריצה של הצנחנים דרך שער האריות אל רחבת מסגד הסלע, מלחמת ששת הימים / עמוס צוקר / IDF Spokesperson's Unit

1 יונו 2001 – 21 נערות ונערים שעלו לישראל מחבר העמים, נרצחו בפיגוע אכזרי שביצע מתאבד פלסטיני בכניסה למועדון לילה, סוך לדולפינריום בתל אביב. 105 נפצעו. המקום היה מקום בילוי אהוד על בני נוער עולים מחבר העמים.

2 יוני 1895 – הרצל נפגש עם הברון מוריס הירש, מגדולי אילי ההון בדור ההוא, ומרצה על תכניותיו. הפגישה, שבה רואים את ראשית פעילותו הציונית של הרצל, לא עולה יפה והירש מפסיק אותו באמצע דבריו.

2 יוני 1922 – התקדמות בדרך הישוב היהודי לשלטון עצמי: שלוש מושבות ראשונות מקבלות מעמד של מועצה מקומית – פתח תקוה, ראשון לציון ורחובות.

3 יוני 1895 – הרצל פותח בכתיבת יומנו. במשך שבועיים, יומם וליל, מעלה הרצל את רעיונותיו בכתב. זוהי הטיוטה הראשונה של מדינת היהודים.

4 יוני 1897 – מופיע הגליון הראשון של השבועון די ולט (העולם), בעריכתו של הרצל ובמימונו החלקי. כלי ביטוי של התנועה החדשה שהוא מקים.

4 יוני 1917 – סוקולוב מתקבל לראיון אצל האפיפיור בנדיקטוס ה-15 בוותיקן. לבשת סוקולוב לקבל תמיכה מוסרית בשאיפות הציוניות בארץ ישראל, משיב האפיפיור: "כן, כן. אני סבור שנהיה שכנים טובים".

4 יוני 1918 – ויצמן נפגש עם האמיר פייצל, מראשי "המרד הערבי" נגד התורכים ובעל בריתה של בריטניה, בדרום עבר הירדן. השניים דנים בשיתוף פעולה התנועות הלאומיות הערבית והיהודית.

5 יוני 1967 – חיל האוויר תוקף בשדות התעופה של חילות האוויר בסוריה ומצרים. במהלך "מבצע מוקד" רוב מטוסי קרב מצריים וסוריים הושמדו על הקרקע ושאר מטוסיהם לא יכלו להמריא עקב פגיעות מסלולי המראה. כך החלה מלחמת ששת הימים.

6 יוני 1967 – אחרי קרב קשה, הצנחנים כבשו את גבעת התחמושת במזרח ירושלים. המלך פתח את הדרך לשחרורה של חלקה מזרחית של העיר.

6 יוני 1982 – החל המבצע "שלום הגליל".

7 יוני 1967 – כוחות צה"ל משלימים את שחרורה של מזרח ירושלים. הר הבית בידינו. מאז יום זה, כ"ח אייר, נחגג כיום ירושלים.

7 יוני 1981 – חיל האוויר תוקף ומשמיד את הכור הגרעיני בעיראק.

7 יונ 2022
2 דקות קריאה
434
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

מגמת עליה: לימודים אקדמאים בישראל על מגש הכסף

מגמת עליה: לימודים אקדמאים בישראל על מגש הכסף

הידיעון VIS A VIS , הגדול והנחשב בקהילה היהודית בארגנטינה, פרסם עוד כתבה על פעילותה של המחלקה: מגמת עליה: לימודים אקדמאים בישראל על מגש הכסף.
תכלה שנה וברכותיה

תכלה שנה וברכותיה

בצרפת החל חופש הגדול ל-1,710 התלמידים של 114 כיתות האולפן, אשר מפעילה במדינה זו המלקה לעידוד עלייה בהסתדרות הציונית העולמית.
חגיגה בלונדון

חגיגה בלונדון

הסיבה לחגיגה הייתה אמתית – סיום שנת הלימודים ב-28 כיתות האולפן, שהמחלקה לעידוד עלייה בהצ"ע מפעילה בבריטניה ואירלנד.