תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 מרץ – WZO

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 מרץ

1 מרץ 1906 – בירושלים נפתח בית הספר לאמנות בצלאל.

1 מרץ 1918 – הגדוד העברי מס' 38 מגיע מאנגליה למצרים. מתאמן לקראת כניסתו לקו החזית בארץ ישראל.

1 מרץ 1920 (י"א באדר תר"ף) – קרב תל חי. ערבים תוקפים את תל חי. במהלך היום נופלים יוסף טרומפלדור וחמישה מחבריו. יחד עם שני חללים שנפלו קודם לכן מגיע מספר הנופלים לשמונה. במגנים עוזבים את תל חי ולאחר ימים אחדים גם את כפר גלעדי ומטולה (חמארה פונתה בתחילת ינואר).

2 מרץ 1939 – תחילת שידורי קול ציון הלוחמת, תחנת הרדיו של האצ"ל

3 מרץ 1912 – בניו יורק קם "הדסה", ארגון נשים ציוניות. בשל חג פורים שחל באותו יום, נבחר השם הדסה, כינויה של אסתר המלכה.

5 מרץ 1902 – ייסוד תנועת המזרחי של היהדות הדתיתציונית בווילנה. זוהי ההתארגנות המפלגתית הראשונה במסגרת התנועה הציונית, ביוזמת הרב יעקב יצחק ריינס.

6 מרץ 1897 – הרצל מכנס פגישה של נציגי אגודות חובבי ציון מגרמניה, אוסטריה וגליציה לדיון בתוכניותיו. מציע לכנס תוך תקופה קצרה קונגרס ציוני שבו ישתתפו נציגים מכל העולם היהודי. התכנית נתקלת בהתנגדות עזה של חוגים רבניים, ראשי קהילות ואף של פעילי תנועת חיבתציון.

6 מרץ 1946 – ועדת החקירה האנגלואמריקאית מגיעה לארץ ישראל. מורכבת משישה חברים בריטיים ושישה אמריקנים. תנועת המרי היהודית מודיעה כי בעת שהות הוועדה בארץ יופסקו הפעולות הצבאיות.

6 מרץ 1949 – ממשלה קבועה ראשונה, בראשותו של דוד בן גוריון, זוכה לאימון הכנסת.

4 מרץ 2022
1 דקות קריאה
751
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

לא נפסיק ליזום: בריטניה

לא נפסיק ליזום: בריטניה

האולפנים שלנו במחציתו הצפוני של כדור הארץ החלו לפעול במלוא המרץ בשנת הלימודים החדשה אחרי חגי תשרי.
עברית בלי הפסקה

עברית בלי הפסקה

כאשר שנת הלימודים הסתיימה בהצלחה בכל כיתות אולפן של המחלקה לעידוד העלייה בחצי הכדור הצפוני ותלמידים ומורים שם חגגו את האירוע זה (וכמובן סיפרנו על כך), אזי בחצי הכדור הדרומי שנת הלימודים באולפנים של המחלקה בשיאה.
יום עיון חשוב

יום עיון חשוב

ב-16 לספטמבר ביוזמת ראשת המחלקה לעידוד עליה מרינה רוזנברג-קוריטני התקיים בפריז יום עיון ראשון מסוגו, אשר נועד להכיר בין כלל העוסקים במלאכת עידוד עליה בצרפת ולפעול לאיגום המשאבים.