תכל שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה – WZO

תכל שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה

ובכן, תמה שנת הלימודים באולפנים של המחלקה במחצית הצפונית של כדור הארץ קרי, בארה"ב, בלגיה, בריטניה וצרפת. מורים ותלמידים שלנו רגילים לחגוג את סיום שנת הלימודים בעריכת מסיבות מרשימות. הפעם הכל השתבש מהשו בגלל משבר הקורונה. אך לא התייאשנו וכמו שידענו להמשיך הלימודים ושאר הפעילויות שלנו במרחב מקוון, כך ידענו גם לערוך חגיגות מקוונות לרגל סיום שנת הלימודים. הראשונה מהן נערכה בבריטניה. את המפגש המרתק בזום הנחו דימה מבזוס, רכז האולפנים של המחלקה בבריטניה ויעל ברייר, המורה בכיתת האולפן שלנו בעיר ברייטון והמנחה הקבועה של המועדון עבריתSOCIAL CLUB  בבריטניה.

מורה דרך יואל מאיר (עולה חדש מאנגליה, 4 שנים בארץ) ערך סיור וירטואלי מרתק בבירה הצפונית של מדינה ישראל – בעיר חיפה.

בני לוין, (עולה חדש מרוסיה, מורה דרך ובעל חברת טיולים גדולה), יחד עם השף בני בן (השתתף בגמר התחרות מסטר-שף) ערכו יחד כיתת אמן, בה שיתפו את כולם בכמה סודות של המטבח הישראלי האוטנטי.

אירינה קלישמן, מוזיקאית ישראלית המעבירה בבריטניה פרויקט של המחלקה "לומדים עברית דרך השירים", יחד עם מספר תלמידות ותלמידים שלה הובילה את הקטע של שירה בציבור, ובהזדמנות זו כל המשתתפים למדו את הטסקט של השיר "על כל אלה" של נעמי שמר.

מסיבת סיום כמובן לא יכלה להסתיים ללא הרקדה המונית.  את שיעור ריקודי עם והקרדת כל המשתתפים במסיבה ערך עילאי ספיצק, יהודי מארגנטינה הגר בבריטניה, רקדן ומורה לריקודי עם ישראלים.

את רוח המסיבה, את יחודיותה וחשיבותה בטאה היטב ראשת המחלקה לעידוד עלייה מרינה רוזנברג קוריטני, אשר פנתה למאות המשתתפים בזו הלשון:

מסיבת סיום זו מאוד מיוחדת. בפעם הראושנה אנו חוגגים אותה בזום. לא נורא. העקר, מה שחשוב לנו – ללמוד עברית. עברית היא שפה שלנו, אחת השפות העתיקות בעולם, השפה בה נכתב התנ"ך, השפה אתה יצאנו ממצרים ועלינו לארץ ישראל. השפה העברית הייתה אתנו בכל שנות הגלות ואתה הקמנו את מדינת ישראל. פעם העם היה זקוק למדינה, כעת המדינה שלנו זקוקה לעם, ואנחנו מדברים עברית. אני מאחלת לכולכם לחזור לשגרה כמה שיותר מהר. בשנה הבאה ניפגש בירושלים. עלו והצליחו!

23 יול 2020
1 דקות קריאה
924
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 7-1 בנובמבר

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 7-1 בנובמבר

1 נובמבר 1945 – עשרות חוליות של הפלמ"ח מפוצצות את רשת הרכבות של ממשלת המנדט ביותר ל-150 מקומות.
ירושלים של זהב" בבואנוס-אירס"

ירושלים של זהב" בבואנוס-אירס"

הזמרת ואשת תקשורת ישראלית פופולרית אירינה קילפין באה לסיבוב הופעות בארגנטינה. מלכתחילה, סבבהופעותיה תוכנן כאירוע תרבותי "כללי" קרי, קהל יעדו היו כל אוהבי מוסיקה וזמר במדינה זו. אך אירנה פשוטלא יכלה לא לנצל הזדמנות זו ולא להופיע בפני יהודי ארגנטינה על מנת לספר להם את הסיפור חייה המרתקולשיר להם את מיטב השירים בעברית כולל כמובן ירושלים של זהב האגדי. לכן פנייתה של אירנה למחלקהלעידוד העליה של הצ"ע הייתה צעד טבעי ומבחינת המחלקה אך טבעי היה לעשות כל הדרוש על מנת לאפשרלאירנה להופעי בפני קהילת יהודי בואנוס–איירס במסגרת הפרויקט "שיעור בונוס" (אשר במסגרתו ידועניםישראלים מופיעים עם סיפוריהם בפני קהילות יהודיות ברחבי תבל). ראש המחלקה מרינה רוזנברג–קוריטניפנתה לשליח המחלקה בארגנטינה אלכנדרו מילנקובסקי בבקשה לארגן בשביל אירנה שיעור בונוס כאמורוהדבר נעשה בצד הכי טוב.
זהו יום בהיסטוריה: הפיגוע באולימפיאדת מינכן

זהו יום בהיסטוריה: הפיגוע באולימפיאדת מינכן

לפני 53 שנה, ב-5 בספטמבר 1972, באולימפיאדת מינכן, טרוריסטים פלסטינים חטפו חברי משלחת ישראלית כבני ערובה.