תולדות הציונות ומדינת ישראל: 7-1 בנובמבר – WZO

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 7-1 בנובמבר

1 נובמבר 1945 – עשרות חוליות של הפלמ"ח מפוצצות את רשת הרכבות של ממשלת המנדט ביותר ל-150 מקומות. כוחות אחרים מחבלים בשלוש סירות משטרה שעסקו בגילוי ספינות מעפילים. אצ"ל ולח"י תוקפים את תחנת הרכבת המרכזית בלוד.

2 נובמבר 1898 – הרצל נפגש בירושלים עם הקיסר וליהלם השני. הקיסר אינו מבטיח דבר.

2 נובמבר 1917 – ממשלת בריטניה מפרסמת את הצהרת בלפור, בחתימת של שר החוץ שלה, הלורד ג'יימס ארתור בלפור. ההצהרה – המופנית ללורד ליונל רוטשילד אשר מתבקש להביאה לידיעות "הפדרציות הציוניות" – כוללת הבעת תמיכה בייסוד "בית לאומי" ליהודים בארץ ישראל. שמחה עצומה ברחבי העולם היהודי, משני עברי החזית. הצהרה נתפסת כ"אתחלתא דגאולה".

4 נובמבר 1944 – חיים וייצמן נפגש עם ראש ממשלת בריטניה, וינסטון צ'רצ'יל, שמודיע על תמיכתו בהקמת מדינה יהודית בחלק מארץ ישראל, לרבות הנגב.

4 נובמבר 1964 – נחנך קמפוס אוניברסיטת תל אביב ברמת אביב, לאחר שפעלה זה כעשור במבנים שונים ברחבי העיר.

4 נובמבר 1995 – ראש ממשלת ישראל, יצחק רבין, נרצח בצאתו מעצרת המונים בכיכר מלכי ישראל בתל אביב. רוצח הוא יגאל עמיר, סטודנט למשפטים באונ' בר אילן.

5 נובמבר 1914 – בריטניה ויחד עם צרפת מכריזה מלחמה על האימפריה העות'מאנית

6 נובמבר 1884 – הקטוביץ (אז גרמניה, כעת פולין) נפתחה בוועידה הראשונה של התנועה חיבת ציון המאגדת כל קבוצות של חובבי ציון. כראש התנועה נבחר י"ל פינסקר

6  נובמבר 1917 – צבא בריטי מצליח לפרוץ את ההגנה התורכית בקו עזה – באר-שבע והמלך מאפשר לכוחות בטיטיים להתקדם צפונה לעומקה של ארץ ישראל.

6 נובמבר 1944 – אנשי לח"י רוצחים בקהיר את הלורד מוין, מדינאי בריטי בכיר. בעקבות הרצח נערך "הסזון" – הפסקה בכוח של פעילות אצ"ל על ידי אנשי "הגנה" והסגרת חלק מהם לבריטים. לח"י חדל לפעול. מפקד אצ"ל מורה לאנשיו לא להגיב בכוח, כדי למנוע מלחמת אחים.

2 נוב 2021
1 דקות קריאה
923
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

מעבדת עברית במוזיאון

מעבדת עברית במוזיאון

ביום ראשון, 6 באוגוסט נערך מפגש תורני אך לא שגרתי במסגרת הפרויקט Ivrit Lab (מעבדת עברית) שהוא אינו אלא הגרסה הבזילאית של הפרויקט עברית Social Club של המחלקה לעידוד עליה בהצ"ע.
ביקורו בדרום אמריקה של חיים רפלובסקי, מנהל ארצי בהיערכות לאסונות של מגן דוד אדום

ביקורו בדרום אמריקה של חיים רפלובסקי, מנהל ארצי בהיערכות לאסונות של מגן דוד אדום

בין ה-1 ל-10 באוגוסט, המחלקה לעידוד עלייה בהסתדרות הציונית העולמית בשת"פ עם  אופק ישראלי ערכו ביקורו במשולש הדרומי של אמל"ט של חיים רפאלובסקי, מנהל ארצי בהיערכות לאסונות במד"א.
אור איתן

אור איתן

לרגל חג האורים, ההסתדרות הציונית העולמית יזמה יחד עם המשרד  הדיגיטלי הלאומי פרויקט חדשני בשם LIGHT  THE SHARE כולנו אור איתן.