באולפני צרפת ובלגיה חגגו סיום שנת הלימודים – WZO

באולפני צרפת ובלגיה חגגו סיום שנת הלימודים

מסיבות מובנות, שנה"ל תשפ"א הייתה לא קלה ומאתגרת. כל 108 כיתות אולפן של המחלקה במדינות אלו נאלצו לפעול במרחב מקוון. 8 מתוכן תוכננו מלכתחילה ככיתות 100% Zoom ותמשכנה לפעול במתכונת זו גם בשנים הבאות, אם וכאשר שאר הכיתות תוכלנה לחזור ללימוד פרונטאלי. ב-108 כיתות אלו למדו השנה 1500 תלמידים.

במרחב מקוון פעלו גם כל הפרויקטים שלנו, המשלימים ומעשירים את הלימודים. מדובר הן בפרויקטים שהוכיחו את עצמם מזמן כגון עברית Social Club (המחלקה מפעילה 4 "סניפים" של מועדון זה בצרפת ובלגיה),  שגרירי עברית, אולפן 300 למיועדי עלייה והן בפרויקטים חדשים כמו בשביל ישראל עם דניאל (סיורים וירטואליים בהדרכתו של מורה דרך דניאל כהן), עתידך בישראל (מפגשים עם נציגי הרשויות המקומיות האחראים על קליטת העולים) וקפה עולה (עולים פוטנציאלים נפגשים עם אלה שכבר עלו באווירה נינוחה של בית קפה שכונתי).

כידוע, בכל משבר טמונים אפשרויות חדשות וצוות המחלקה ידע לנצל אותן. הנה רק דוגמה אחת מיני רבות: השנה, באולפן צרפתי-בלגי המיועד לאנשי רפואה, למדו גם שתי רופאות מברזיל (אשר עלו לארץ עם סיום הקורס).

ראשת המחלקה לעידוד עלייה מרינה רוזנברג קוריטני:

אני מברכת את הצוות הנפלא שלנו בצרפת ובלגיה, את 70 המורים שלנו וכמובן, את 1,500 תלמידיהם עם סיום מוצלח של שנה"ל תשפ"א. אני שמחה שלו אחדים מקרבם הצליחו לחגוג את האירוע ללא תיווך של סמארטפונים ומחשבים. כולי תקוה, שבמהרה כולנו נוכל לחזור לעבודה רגילה או כפי שאנו קוראים לה, פרונטלית. אך גם כשזה יקרה, לא נוותר על האפשרויות שגילה בפנינו מעבר למרחב מקוון שנכפה עלינו מכורח הנסיבות. גם בעתיד ננצל את כל היתרונות של טכנולוגיית התקשורת המתקדמת על מנת לעודד כמה שיותר יהודים באשר הם לקבל החלטה על שיבתם הביתה, לישראל.

בתמונות:

  • 1. משפחה של עולים תלמידי אולפן עם המורה איריס פטל (יגורו באשדוד)

 

  • 2. המפגש הפרונטלי הראשון של קבוצת המורים מדרום צרפת לרגל סיום שנה"ל תשפ"א:
  • רכזת המחלקה בצרפת ובלגיה נאווה ברסי (במרכז) ומורים איריס פטל (אולפן Marseille, Aix), אסטל עמר (אולפן Toulon, Marseille), דניאל בן חיים (אולפן Allauch, Marseille) סימונה אסולין (אולפן Marseille) ועידית ועקנין (אולפן Avignon)

 

 

5 יול 2021
1 דקות קריאה
534
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

השבוע הראשון של יולי בתולדות הציונות ומדינת ישראל

השבוע הראשון של יולי בתולדות הציונות ומדינת ישראל

בתמונה (מימין לשמאל): הנציב האזרחי הבריטי הראשון בארץ ישראל סר הרברט סמואל, לורד  ארטור ג'יימס בלפור וגנרל אדמונד אלנבי אנו מתחילים לפרסם את דברי הימים (כרונולוגיה) של אירועים חשובים בתולדות הציונות וישראל.
תולדות הציונות ומדינת ישראל: 16–22 בנובמבר

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 16–22 בנובמבר

נשיא מצרים, אנואר סאדאת מגיע ללוד, נמל תעופה בן גוריון בביקור בישראל / תמונה: IDF Spokesperson's Unit  16 נובמבר 1914 – כוחותיו של הגנרל אלנבי כבשו את יפו 18 נובמבר 1931 – ממשלת המנדט עורכת מפקד אוכלוסין שני בארץ.
תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 מאי

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 מאי

Photo: The Acre prison after the break, 1947 / Wikimedia 2 מאי 1860 – בעיר פשט (אז אוסטרו-הונגריה, כיום חלק מבודפשט, הונגריה) נולד בנימין זאב הרצל, חוזה מדינת ישראל (נפטר ב-1904) 4 מאי 1917 – סוקולוב מתקבל לראיון אצל אפיפיור בנדיקטוס ה-15 בוותיקן.