שיעור בונוס מיו"ר הצ"ע – WZO

שיעור בונוס מיו"ר הצ"ע

ובכן, ב-1 אוגוסט, בחצי הדרומי של כדור הארץ תמה חופשת החורף והמורים ותלמידים של כיתות האולפן של המחלקה לעידוד העלייה חזרו ללימודיהם במלוא המרץ.

ערב אירוע חגיגי וחשוב זה, יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית אברהם דובדבני  ביקר  בכיתת אולפן של המחלקה במועדון עברייקה בבואנוס איירס, בירת ארגנטינה.

יחד עם המורה יהודית שוסטרמן מר דובדבני ערכו שיעור בונוס, במהלכו התנהלה עם התלמידים שיחה מרתקת ומלאת תוכן בנושאי העלייה וחשיבות לימוד השפה העברית.

יו"ר הצ"ע איחל לתלמידים ולמורים כל כיתות האולפנים של המחלקה לעידוד העלייה המשך לימודים פורה והביע תקווה לזכות במהרה לפגוש רבים מקרבם במדינה יהודית בתור עולים.

ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברג-קוריטני: "כל שיעור בונוס – ובמסגרת פרויקט זה אנו מפגישים את תלמידי האולפנים שלנו עם אנשים, שלהם יש מה לספר על עצמם ועל דרכם במדינה היהודית –  זה עידוד עלייה במיטבו. תולדות המשפחה של אברהם דובדבני זו ציונות בהתגלמותה. אביו, ברוך קירשנבוים עלה מפולין בשנת 1928 (העלייה הרביעית). הוא עברת את שם משפחתו בתרגמו לעברית (קירשנבוים באידיש – עץ דובדבן).  בשורות המחתרות אצ"ל והגנה לחם בעד הקמתה של המדינה היהודית, לא פעם נעצר על ידי שלטונות המנדט ולא מעט זמן "בילה" בבתי המאסר הבריטיים. אחרי קום המדינה הקדיש את כל-כולו לעידוד עלייה. סייע רבות להעלאתם של יהודי צפון אפריקה ואירופה. במשך תריסר שנים עמד בראשה של המחלקת העלייה בסוכנות היהודית. בנו אברהם המשיך את דרכו של אביו בגאון, והוכחה לך – פעילותו רבת השנים וההישגים בתור שליח הסוכנות, כמזכ"ל תנועת בני עקיבא, כראש חטיבת ההתיישבות ואחר כך כיו"ר הצ"ע. אני מודה מקרב לב לאברהם דובדבני על שיעור בונוס שהוא ערך ומקווה שמפגשים שלו עם תלמידי כיתות האולפן של הצ"ע ברחבי תבל יהפכו למסורת".

12 אוג 2019
1 דקות קריאה
887
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

עלו והצליחו!

עלו והצליחו!

בתמונה שצולמה ב-14 אוקטובר בכיתת אולפן של המחלקה במרכז במ"י בבואנוס איירס, אנו רואים קבוצת התלמידים אשר שלושה מקרבם בעוד ימים ספורים יעלו ארצה ויהיו אזרחי מדינת ישראל, ואלה הם: סילבינה טברובסקי (Silvina Tavarovsky) בת 48, ודמיין ואוליסס זנדונצ’י (Zandonachi Damián & Ulises).
בית סקופוס רוסריו

בית סקופוס רוסריו

בית סקופוס רוסריו – אחת מהתאחדויות סטודנטים יהודיות הגדולות ברוסריו – עיר שלישית בגודלהבארגנטינה ומרכז אקדמאי חשוב של מדינה זו. לקראת שנת הלימודים החדשה השליח של המחלקה לעידודהעלייה גררדו טהור ערך מפגש עם פעילי התאחדות הנ"ל על מנת לדון בתכניות לשנה"ל ובפעילות משוטפתלמען קירובם סטודנטים יהודים ליהדות וחשיפתם ולאמת על מדינת ישראל.
עוד נקודה חדשה על מפת האולפנים של המחלקה

עוד נקודה חדשה על מפת האולפנים של המחלקה

התארגנות לפתיחת שנת הלימודים בצרפת בעיצומה.