ביקורו בדרום אמריקה של חיים רפלובסקי, מנהל ארצי בהיערכות לאסונות של מגן דוד אדום – WZO

ביקורו בדרום אמריקה של חיים רפלובסקי, מנהל ארצי בהיערכות לאסונות של מגן דוד אדום

בין ה-1 ל-10 באוגוסט, המחלקה לעידוד עלייה בהסתדרות הציונית העולמית בשת"פ עם  אופק ישראלי ערכו ביקורו במשולש הדרומי של אמל"ט של חיים רפאלובסקי, מנהל ארצי בהיערכות לאסונות במד"א. תוך 10 ימים אלו, חיים רפלובסקי ביקר בעשרות קהילות בארגנטינה ואורוגוואי וסיפר על היערכותה של ישראל למצבי חירום. הדגש הושם על הסולידריות החברתית ותחושת ערבות הדדית המאפיינת את עם ישראל. המפגשים עברו תחת הכותרת "מגון דוד אדום: החוויה הישראלית שמצילה חיים" המדברת בעד עצמה. חיים רפאלובסקי (שבזמנו עלה לישראל מצ'ילה) הופיע בבואנוס איירס (Judaica Belgrano, SAME, Dor Emshej de CUJA, שלום עליכם, OSA ואיונה), רוסאריו (אורט וקהילה), קורדובה (מכבי נואר ועולמי), פילאר (הבראיקה) ומונטווידאו ( בית החולים יבנה ומרפאה).

ראשת המחלקה לעידוד עלייה מרינה רוזנברג קוריטני:

עבור כל ישראלי מד"א הוא הסמל של עזרה מהירה ועילה אשר כל יום מצילה חיים. יחודיותו של מד"א גם בכך, שיש בו יחידה מיומנת שמוכנה לפעול במהירות ויעילות במקרה של אסונות טבע, פיגועים המוניים ומלחמות. רוב צוותו של מד"א מורכב ממתנדבים שעברו סינון והכשרה קפדניים. אני בטוחה שמפגשים של חיים רפלובסקי עם יהודי ארגנטינה ואורוגוואי יתנו להם ידע, מה צריך לעשות על מנת להציל חיי אדם שנקלע במצב קשה.

15 אוג 2022
1 דקות קריאה
752
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

מחלקת START UP

מחלקת START UP

חדשנות, חשיבה "מחוץ לקופסה" ועשייה יצירתית היוו "סמל המסחרי" וסגנון עבודתה של המחלקה לעידוד עלייה בהסתדרות הציונית העולמית מרגע הקמתה.
חגיגה בלונדון

חגיגה בלונדון

סיום שנת הלימודים אולפני המחלקה לעידוד עליה בהסתדרות הציונית העולמית בשיתוף פעולה עם אופק ישראלי, תמיד היה אירוע חשוב שמח ונחגג בהתאם.
תולדות הציונות ומדינת ישראל: 8–15 יוני

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 8–15 יוני

תמונה: בית הספר החקלאי "מקווה ישראל" 8 יוני 1941 – צבא בריטי פולש מתחומי ארץ ישראל לסוריה וללבנון וכובש אותן מידי צרפת הווישאית הפרו-נאצית.