הסתיימה הכשרת המורים באמל"ט – WZO

הסתיימה הכשרת המורים באמל"ט

מורות ומורים של האולפנים, אשר המחלקה מפעילה במדינות דוברות ספרדית באמל"ט, סיימו את קורס הכשרה השנתי – הראשון אחרי המגיפה. הקורס נערך בעיר מר דל פלטה והשתתפו בו מורים ומורות מכל רחבי ארגנטינה, אורוגוואי וקולומביה.

מורים למדו, התחלקו בנסיון, נהנו והתמלאו באנרגיה לקראת שנת הלימודים החדשה.

את הקורס העביר פאביו רדאק, מנהל היחידה להוראת עברית באוניברסיטה העברית בירושלים.

המחלקה מפעילה יותר מ-150 כיתות אולפן באמל"ט דוברת ספרדית, בהן לומדים למעלה מ-4,500 סטודנטים, הכיתות פועלות ביותר מ-70 ערים הן במרחב מקוון והן בצורה פרונטלית.

את האירוע הובילו אלחנדרו מלינקובסקי, רכז מדינות דוברות ספרדית במחלקה, וסילוואנה שניידרמן, רכזת הפרויקטים.

המחלקה מפעילה את האולפנים שלה באמל"ט בסיוע אופק הישראלי ובשיתוף פעולה עם ההסתדרות הציונית הארגנטינאית, CUJA, ההסתדרות הציונית של אורוגוואי ו-AMIA.

להלן מספר תגובות של המשתתפים:

 "הסמינר היה מאוד מעניין ומעשיר. המרצה פביו הצליח להעביר נושאים, תכנים ודידקטיקות שונות, שבוודאות יעשירו את עבודתנו באולפנים".

ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברג-קוריטני בירכה את משתתפי הקורס לרגל סיום מוצלח של שנת הלימודים באמל"ט, איחלה להם המשך פעילות מוצלח והביעה בטחון בכך שידע אשר הם רכשו במהלך הקורס יסייע להם בעבודתם המבורכת למען עידוד העלייה.

19 ינו 2023
1 דקות קריאה
983
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

מצעד הזדהות עם ישראל בוושינגטון הבירה

מצעד הזדהות עם ישראל בוושינגטון הבירה

עובדי המחלקה לעידוד עליה בהצ"ע ותלמידי אולפניה היו גאים ליטל חלק פעיל במצעד הזדהות עם ישראל הנערך בוושינגטון הבירה ב-14 נובמבר 2023.
עשרה ימים של קירוב לבבות

עשרה ימים של קירוב לבבות

בין 12 ל-22 ספטמבר 2022, נערך בברזיל ביקורו של פאולו מואורה, שחקן התיאטרון ״גשר״, משורר ומורה לתיאטרון ותנועה.
בית סקופוס רוסריו

בית סקופוס רוסריו

בית סקופוס רוסריו – אחת מהתאחדויות סטודנטים יהודיות הגדולות ברוסריו – עיר שלישית בגודלהבארגנטינה ומרכז אקדמאי חשוב של מדינה זו. לקראת שנת הלימודים החדשה השליח של המחלקה לעידודהעלייה גררדו טהור ערך מפגש עם פעילי התאחדות הנ"ל על מנת לדון בתכניות לשנה"ל ובפעילות משוטפתלמען קירובם סטודנטים יהודים ליהדות וחשיפתם ולאמת על מדינת ישראל.