כיתת אמן בתרגום – WZO

כיתת אמן בתרגום

המחלקה לעידוד עלייה בהצ"ע בשיתוף פעולה עם אופק ישראלי, ערכה בבואנוס איירס מפגש מרתק של עשרות יהודי המקום עם סופרת ומשוררת ישראלית תהילה חכימי.

המפגש התקיים תחת הכותרת "מעבדת תרגום" ובו השתתפו עשרות תלמידי האולפנים של המחלקה שהגיעו בלימוד העברית לרמות מתקדמות קרי, נמצאים בשלבים מתקדמים של הכנה לעלייתם.

תלמידים אלה לא רק שמעו מפי סופרת עתירת פרסים דברים מעניינים על הסופרות ועל התרבות הישראלית, אלא בעזרתם של תהילה חכימי ונציגי המחלקה בבירת ארגנטינה, התאמנו בתרגום פרקטי של טקסטים ספרותיים מורכבים לשפת עמם.

כל הנוכחים בכיתת אמן של תהילה חכימי היו תמימי דעים: היא הייתה  דעים: מאוד מוצלחת ומרתקת.

26 יונ 2022
1 דקות קריאה
987
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

פליטים יהודים ממדינות ערביות: מורשת אבודה ב-263 מיליארד דולר

פליטים יהודים ממדינות ערביות: מורשת אבודה ב-263 מיליארד דולר

הקהילות היהודיות במזרח התיכון וצפון אפריקה, שהתקיימו למעלה מאלפיים שנה, נעלמו כמעט לחלוטין במאה ה-20.
ג'יהאד אקדמי: כיצד מיליארדים ערביים עוצבים את הנרטיב האנטי-ישראלי בקמפוסים בארה"ב

ג'יהאד אקדמי: כיצד מיליארדים ערביים עוצבים את הנרטיב האנטי-ישראלי בקמפוסים בארה"ב

כאשר האוניברסיטאות האמריקאיות נצפו במחאות אנטי-ישראליות, רבים שאלו את עצמם: מאיפה הגיעה שנאה כזו כלפי המדינה היהודית? למה סטודנטים, שרק אתמול לא ידעו איפה נמצאת עזה, היום קוראים "מהנהר עד הים" ודורשים את השמדת ישראל.
הכשרת מורים

הכשרת מורים

המורים שלנו מהווים הם-הם חוד החנית בכל הקשור להסברת המצב בארץ לתלמידינו.