פרויקט: שגרירים בעברית – WZO

פרויקט: שגרירים בעברית

הרעיון העומד מאחורי הפרויקט הוא חשיפה של תלמידי האולפנים של המחלקה לחיי היומיום בארץ ולתרבות ישראלית, באמצעות ביקורים של צעירים  וסטודנטים ישראלים בכיתות השונות בפריז והפרברים.

יעל ישראלי, מורה לתולדות האמנות בארץ, אשר לומדת כעת צרפתית בפריז, חנכה את הפרויקט ובימים אלה מבקרת באולפנים ומרצה על אמנות ישראלית.

באמצעות מצגת שהכינה "ישראל בנוף מקומי" היא עורכת לתלמידים היכרות עם הציירים המפורסמים נחום גוטמן וראובן רובין. המפגש עם יעל, המתנהל בעברית בלבד, זוכה לעניין רב ולהצלחה גדולה בקרב התלמידים. אחת התלמידות אמרה על ציור של נחום גוטמן בו רואים את תל-אביב: "זה נראה כמו העיר Nice אז זה נותן לי חשק לגור בישראל"

בתמונות אנו רואים ביקורה של יעל באולפן של המחלקה בפרבר St Mandé, הרצאתה מוצלחת ביותר בכיתת אולפן ברובע ה 16 בפריז בקהילה St Didier  והרצאתה בכיתת אולפן ברובע 18 בפריז.

ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברג-קוריטני: " אנו מאמינים כי פעילות "שגרירי העברית" בד בבד עם המשך הפעילויות השוטפות שמקיימת המחלקה, תוסיף נדבך חשוב למלאכת עידוד העלייה ולהכנת העולים לקליטה מוצלחת לאחר עלייתם – חזרתם הביתה".

25 אפר 2019
1 דקות קריאה
631
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

נא להכיר: שגרירי העברית שלנו

נא להכיר: שגרירי העברית שלנו

השגרירים שלנו הם מורים ומסבירנים ישראלים, המשתפים את אהבתם לתרבות, גסטרונומיה, היסטוריה ותחומים אחרים של חיי החברה המדינה בישראל דרך הרצאות, סדנאות ומפגשים, הן מקוונים והן פרונטליים.
תכל שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה

תכל שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה

ובכן, תמה שנת הלימודים באולפנים של המחלקה במחצית הצפונית של כדור הארץ קרי, בארה"ב, בלגיה, בריטניה וצרפת.
קבלת פנים חגיגית בשגרירות ישראל בפריס

קבלת פנים חגיגית בשגרירות ישראל בפריס

ב-27 מרץ 2019 בשגרירות ישראל בפריס נערך טקס קבלת פנים חגיגי לשתי הזוכות בפרס GOLDEN GOLDA , אשר המחלקה לעידוד העלייה מעניקה כאות הוקרה לנשים אשר בפועלן ועשייתן תרמו תרומה בולטת למפעל הציוני, לעידוד העלייה ולקהילה היהודית.