עפיפוניידה בבואנוס איירס – WZO

עפיפוניידה בבואנוס איירס

לקראת ראש שנה בבואנוס איירס נערכה חגיגה תחת הכותרת "ראש השנה העירוני". מלא במעין יריד חגיגי מלא דוכנים של אוכל יהודי, אביזרים, מזכרות, משחקים והופעות למיניהן. הרעיון שאחרי האירוע – לחשוף את חג ראש השנה, חשיבותו וטקסיותו לציבור יהודי מה שיותר רחב.

את היריד אשר נערך ביום ראשון 15 בספטמבר פקדו כ-8 אלף איש.

המחלקה לעידוד עלייה נטלה חלק פעיל בהכנה ועריכת האירוע ובין השאר הכינה והפעילה לקהל המבקריםן את "עפיפוניידה" שהיא מטס העפיפונים. העפיפונים אשר העיפו המקברים, היו מקושטים בדגל ישראל, בלוגו של המחלקה לעידוד העלייה ולוגו של הפרויקט הדגל שלה "עולים בעברית".

26 ספט 2019
1 דקות קריאה
614
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

פעילות ברשתות חברתיות

פעילות ברשתות חברתיות

אנו מפעילים את הרשתות החברתיות שלנו להפצת הפרויקטים והיוזמות של ההסתדרות הציונית העולמית המיועדים לתמוך ולסייע ככל האפשר למאמץ המלחמתי של מדינת ישראל.
תולדות הציונות ומדינת ישראל: 24–31 מאי

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 24–31 מאי

תמונה: מצעד צה"ל הראשון  Benno Rothenberg /Meitar Collection / National Library of Israel / The Pritzker Family National Photography Collection   24 מאי 1949 – הכנסת מאשרת את חוק הדגל והסמל, התש"ט-1949, שבו עוגנו דגלה וסמלה של מדינת ישראל 27 מאי 1963 – אוניברסיטה חדשה בישראל – בחיפה.
פעולות למען אנשים שנחטפו

פעולות למען אנשים שנחטפו

במחנה תנועת הנוער נועם בסאו פאולו, במהלך הטקס הסיום ביום שבת, ה-27 בינואר, הוצתו 136 נרות לזכר 136 האנשים שעדיין נחטפו ונמצאים בשבי בעזה.