ביקורו בדרום אמריקה של חיים רפלובסקי, מנהל ארצי בהיערכות לאסונות של מגן דוד אדום – WZO

ביקורו בדרום אמריקה של חיים רפלובסקי, מנהל ארצי בהיערכות לאסונות של מגן דוד אדום

בין ה-1 ל-10 באוגוסט, המחלקה לעידוד עלייה בהסתדרות הציונית העולמית בשת"פ עם  אופק ישראלי ערכו ביקורו במשולש הדרומי של אמל"ט של חיים רפאלובסקי, מנהל ארצי בהיערכות לאסונות במד"א. תוך 10 ימים אלו, חיים רפלובסקי ביקר בעשרות קהילות בארגנטינה ואורוגוואי וסיפר על היערכותה של ישראל למצבי חירום. הדגש הושם על הסולידריות החברתית ותחושת ערבות הדדית המאפיינת את עם ישראל. המפגשים עברו תחת הכותרת "מגון דוד אדום: החוויה הישראלית שמצילה חיים" המדברת בעד עצמה. חיים רפאלובסקי (שבזמנו עלה לישראל מצ'ילה) הופיע בבואנוס איירס (Judaica Belgrano, SAME, Dor Emshej de CUJA, שלום עליכם, OSA ואיונה), רוסאריו (אורט וקהילה), קורדובה (מכבי נואר ועולמי), פילאר (הבראיקה) ומונטווידאו ( בית החולים יבנה ומרפאה).

ראשת המחלקה לעידוד עלייה מרינה רוזנברג קוריטני:

עבור כל ישראלי מד"א הוא הסמל של עזרה מהירה ועילה אשר כל יום מצילה חיים. יחודיותו של מד"א גם בכך, שיש בו יחידה מיומנת שמוכנה לפעול במהירות ויעילות במקרה של אסונות טבע, פיגועים המוניים ומלחמות. רוב צוותו של מד"א מורכב ממתנדבים שעברו סינון והכשרה קפדניים. אני בטוחה שמפגשים של חיים רפלובסקי עם יהודי ארגנטינה ואורוגוואי יתנו להם ידע, מה צריך לעשות על מנת להציל חיי אדם שנקלע במצב קשה.

15 אוג 2022
1 דקות קריאה
736
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

הפסטיבל של קהילת היהודים דוברי הרוסית בחוף המערבי

הפסטיבל של קהילת היהודים דוברי הרוסית בחוף המערבי

המחלקה לעידוד העלייה בשיתוף פעולה עם התאחדות קהילות היהודיות דוברי הרוסית במדינת קליפורניה (JuRashki – Russian Speaking Jewish Community) ערכה במערב הוליווד אירוע רחב ממדים, מרגש ומרתק תחת הכותרת "פסטיבל תרבות ואמנות של יהודי דוברי הרוסית".
הצלחה עם קבלות

הצלחה עם קבלות

ב-27 יוני 2018 המחלקה לעידוד העלייה של הצ"ע דיווח לחברי ההנהלה הציונית המורחבת על פעילותה בחצי השנה שעברה ובמבט רחב יותר, סיכמה את פועלה של המחלקה בתוך שנתיים וחצי מרגע הקמתה.
הכשרת מורינו באמל"ט

הכשרת מורינו באמל"ט

במסגרת פעילות המחלקה לעידוד עליה בהסתדרות הציונית העולמית בראשותה של מרינה רוזנברג-קריטני, שתי קבוצות המורים לעברית של האולפנים (כיתות הכנה לעלייה) אשר המחלקה מפעילה בארגנטינה ובברזיל, סיימו השתלמות מקצועית.