ביקורו בדרום אמריקה של חיים רפלובסקי, מנהל ארצי בהיערכות לאסונות של מגן דוד אדום – WZO

ביקורו בדרום אמריקה של חיים רפלובסקי, מנהל ארצי בהיערכות לאסונות של מגן דוד אדום

בין ה-1 ל-10 באוגוסט, המחלקה לעידוד עלייה בהסתדרות הציונית העולמית בשת"פ עם  אופק ישראלי ערכו ביקורו במשולש הדרומי של אמל"ט של חיים רפאלובסקי, מנהל ארצי בהיערכות לאסונות במד"א. תוך 10 ימים אלו, חיים רפלובסקי ביקר בעשרות קהילות בארגנטינה ואורוגוואי וסיפר על היערכותה של ישראל למצבי חירום. הדגש הושם על הסולידריות החברתית ותחושת ערבות הדדית המאפיינת את עם ישראל. המפגשים עברו תחת הכותרת "מגון דוד אדום: החוויה הישראלית שמצילה חיים" המדברת בעד עצמה. חיים רפאלובסקי (שבזמנו עלה לישראל מצ'ילה) הופיע בבואנוס איירס (Judaica Belgrano, SAME, Dor Emshej de CUJA, שלום עליכם, OSA ואיונה), רוסאריו (אורט וקהילה), קורדובה (מכבי נואר ועולמי), פילאר (הבראיקה) ומונטווידאו ( בית החולים יבנה ומרפאה).

ראשת המחלקה לעידוד עלייה מרינה רוזנברג קוריטני:

עבור כל ישראלי מד"א הוא הסמל של עזרה מהירה ועילה אשר כל יום מצילה חיים. יחודיותו של מד"א גם בכך, שיש בו יחידה מיומנת שמוכנה לפעול במהירות ויעילות במקרה של אסונות טבע, פיגועים המוניים ומלחמות. רוב צוותו של מד"א מורכב ממתנדבים שעברו סינון והכשרה קפדניים. אני בטוחה שמפגשים של חיים רפלובסקי עם יהודי ארגנטינה ואורוגוואי יתנו להם ידע, מה צריך לעשות על מנת להציל חיי אדם שנקלע במצב קשה.

15 אוג 2022
1 דקות קריאה
659
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

מאה הימים הראשונים של המלחמה

מאה הימים הראשונים של המלחמה

רכיבת אופניים לציון 100 ימים מאז החטיפה.
תולדות הציונות ומדינת ישראל: 23-16 באוקטובר

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 23-16 באוקטובר

תמונה: גלויה בניין הגימנסיה הרצליה / Wikimedia 16 אוקטובר 1886 – בעיירה פלונסק שבפולין (אז אימפריה הרוסית) נולד דוד יוסף גרין, לימים – דוד בן גוריון.
ארה"ב: חג האורים הציוני

ארה"ב: חג האורים הציוני

בימי חנוכה, ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברג-קוריטני ערכה ביקור בארה"ב.