עלייה: חלום ומציאות – WZO

עלייה: חלום ומציאות

כך נקרא סמינר, אשר התקיים ב-16-18 יוני בעיר רוסריו, בירתה של פרובינציה ארגנטינאית סנטה-פה. 30 יהודים בגילאים בין  18 עד 30 התאספו על מנת לרכוש ידע עמוק ורחב יותר בכל הקשור לעלייה ולרבדים שונים של חיי החברה והמדינה בישראל: שירות בטחוני, כלכלה, פוליטיקה, מערכת הבריאות ועוד.  את הסמינר העבירה המחלקה לעידוד עלייה בהצ"ע בשת"פ עם אופק ישראלי. את הסמינר הובילו אלחנדרו מלינקובסקי, רכז הפעילות במדינות דוברות ספרדית, וסילבנה שניידרמן, רכזת פרויקטים באמל"ט

ראשת המחלקה לעידוד העלייה בהצ"ע מרינה רוזנברג קוריטני:

ייחודיותו של הסמינר גם בכך, שהוא אסף יהודים צעירים לא רק מכרכים כגון בואנוס איירס, קורדובה ורוסריו, אלא גם מקצוות רחוקים ונדחים ביותר של מדינה ענקית, כגון ערים ועיירות לה ריוחה, ראמוס מג'יה, מנדוזה, מיסיונס, באהיה בלנקה, מאר דל פלאטה, סן סלבדור, פארנה, סנטה פה ( La Rioja, Ramos Mejía, Mendoza, Misiones, Bahía Blanca, Mar del Plata, San Salvador, Paraná, Santa Fe ). אנו בונים גשרים עם כל קהילה והקילה, עם כל יהודי ויהודי Фאשר ובאשר הוא. חשוב לא פחות שהסמינר הפך למסורת ונערך זה בפעם השלישית. כמובן, אנו מתכוונים להמשיך את המסורת הזאת.

20 יונ 2023
1 דקות קריאה
1026
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

8 עובדות מעניינות על חנוכה

8 עובדות מעניינות על חנוכה

היום, ה-15 בדצמבר, הוא היום השמיני והאחרון של חנוכה.
טקס זיכרון בינלאומי

טקס זיכרון בינלאומי

צוות המחלקה בברזיל ותלמידי אולפניה נטלו חלק פעיל בעריכתו בברזיל של טקס אזכרה לנרצחי שבת השחורה.
אורקל: סולידריות מוחלטת עם ישראל

אורקל: סולידריות מוחלטת עם ישראל

אחת החברות הטכנולוגיות הגדולות בעולם הציגה דוגמה לאחריות תאגידית, תוך תמיכה בעובדים הישראלים ובכלל העם הישראלי בתקופה הקשה ביותר Oracle Corporation – ענקית טכנולוגית אמריקאית עם שווי שוק של מעל $380 מיליארד, הנמנית על עשר החברות הגדולות בעולם בתחום ה-IT.