סיכום ביקור מרינה רוזנברג קוריטני – צרפת 16-24.06.2022 – WZO

סיכום ביקור מרינה רוזנברג קוריטני – צרפת 16-24.06.2022

במהלך הביקור נערכו כדלקמן:

אירוע סיום אולפנים במרכז הקהילתי ECUJE בפריז. באירוע הופיע הזמר והמוסיקאי מיכאל גריילס המר לאחר ההופעה נערך קוקטייל עם המוזמנים. נכחו כ 250 תלמידים ומורים.

פגישה הרבנית האורתודוקסית הראשונה בצרפת – מרים אקרמן סומר, הוסכם והרבנית תעניין את הנשים הצעירות בפרויקט גאולה.

פגישה עם שגרירת ישראל בצרפת יעל גרמן.

3 הרצאות משה כהן (שליח הצ"ע בצרפת לשעבר). מפגשים נערכו בבפרבר הפריזאי Fontenay sous-bois, במרכז פלג במרסיי ובאביניון. בכל מפגש השתתפו כ-40 איש, בסיומו התקיים סבב שאלות ותשובות.

ארוחת בוקר עם מנהיגים קהילתיים וראשי אגרונים ממרסיי והאזור ומורים שמלמדים באולפנים של המחלקה. כולם הסכימו על החשיבות של עליית יהודי צרפת כגורם שמחזק ומפתח את החברה הישראלית.

נקודה נוספת שהועלתה היא הוראת העברית בבתי הספר. רמת העברית של תלמידים בבתי ספר יהודים נמוכה מאוד (ולפעמים לא קיימת). לדעת המשתתפים, יש לחשוב על שינוי שיטת ההוראה, לשלוח מורים ישראלים, לעדכן את תכנית הלימודים.

אירוע סיום אולפנים באולמי פלורידה פאלאס מרסיי.  באירוע הופיע הזמר אור קוסקס. נערך חידון קהוט מוצלח מאוד. הפרס הראשון היה כרטיס טיסה לישראל מתנת אל על. נכחו כ 150 תלמידים ומורים.

29 יונ 2022
1 דקות קריאה
1306
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

חינוך גבוה חינם לחיילים משוחררים

חינוך גבוה חינם לחיילים משוחררים

הכנסת הישראלית אישרה בקריאה הסופית ב-20 בדצמבר הצעת חוק למימון מדינתי של לימודי השכלה גבוהה לחיילים משוחררים משירות חובה ומורחב.
מהנדסי אינטל הישראלים יצרו שבב העתיד למחשבים ניידים עם בינה מלאכותית

מהנדסי אינטל הישראלים יצרו שבב העתיד למחשבים ניידים עם בינה מלאכותית

מרכז המחקר של Intel בישראל הציג לעולם את דור המעבדים החדש Panther Lake — השבבים הראשונים שנוצרו במיוחד עבור עידן הבינה המלאכותית הכוללנית.
שיעור בחוצות

שיעור בחוצות

המורים של האולפן, שהמחלקה מפעילה במרכז התנוע השומר הצעיר בריו דה ז'נרו, ערכו שיעור "קצת שונה" או במלים אחרות, חדשני ומרענן.