סיכום ביקור מרינה רוזנברג קוריטני – צרפת 16-24.06.2022 – WZO

סיכום ביקור מרינה רוזנברג קוריטני – צרפת 16-24.06.2022

במהלך הביקור נערכו כדלקמן:

אירוע סיום אולפנים במרכז הקהילתי ECUJE בפריז. באירוע הופיע הזמר והמוסיקאי מיכאל גריילס המר לאחר ההופעה נערך קוקטייל עם המוזמנים. נכחו כ 250 תלמידים ומורים.

פגישה הרבנית האורתודוקסית הראשונה בצרפת – מרים אקרמן סומר, הוסכם והרבנית תעניין את הנשים הצעירות בפרויקט גאולה.

פגישה עם שגרירת ישראל בצרפת יעל גרמן.

3 הרצאות משה כהן (שליח הצ"ע בצרפת לשעבר). מפגשים נערכו בבפרבר הפריזאי Fontenay sous-bois, במרכז פלג במרסיי ובאביניון. בכל מפגש השתתפו כ-40 איש, בסיומו התקיים סבב שאלות ותשובות.

ארוחת בוקר עם מנהיגים קהילתיים וראשי אגרונים ממרסיי והאזור ומורים שמלמדים באולפנים של המחלקה. כולם הסכימו על החשיבות של עליית יהודי צרפת כגורם שמחזק ומפתח את החברה הישראלית.

נקודה נוספת שהועלתה היא הוראת העברית בבתי הספר. רמת העברית של תלמידים בבתי ספר יהודים נמוכה מאוד (ולפעמים לא קיימת). לדעת המשתתפים, יש לחשוב על שינוי שיטת ההוראה, לשלוח מורים ישראלים, לעדכן את תכנית הלימודים.

אירוע סיום אולפנים באולמי פלורידה פאלאס מרסיי.  באירוע הופיע הזמר אור קוסקס. נערך חידון קהוט מוצלח מאוד. הפרס הראשון היה כרטיס טיסה לישראל מתנת אל על. נכחו כ 150 תלמידים ומורים.

29 יונ 2022
1 דקות קריאה
1335
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

המסר מאת ויויאן אייזן

המסר מאת ויויאן אייזן

ויויאן אייזן, דיפלומטית ישראלית בחירה שקיימה ביוני השנה את סבב ההרצאות והמפגשים עם תלמידי האולפנים שלנו במסגרת הפרויקט שיעור בונוס של המחלקה לעידוד עלייה, שלחה את המסר שלה בשפה הפורטוגזית.
ארה"ב תמכה באופן נחרץ בישראל, אסרה על מחמוד עבאס ו-80 פקידים מהרשות הפלסטינית להיכנס לאספת הכללית של האומות המאוחדות

ארה"ב תמכה באופן נחרץ בישראל, אסרה על מחמוד עבאס ו-80 פקידים מהרשות הפלסטינית להיכנס לאספת הכללית של האומות המאוחדות

וושינגטון נקטה בצעד חזק לתמיכה בישראל, על ידי סירוב להעניק ויזות לנשיא הרשות הפלסטינית (הרפ) מחמוד עבאס וכ-80 נציגים ממנהלתו להשתתף במושב ספטמבר של האספה הכללית של האומות המאוחדות בניו יורק.
מעולה לעולה כוחנו עולה

מעולה לעולה כוחנו עולה

סיפורו האישי של ד' בן ה-21 כשלעצמו מעורר התפעלות והערצה.