סיכום ביקור מרינה רוזנברג קוריטני – צרפת 16-24.06.2022 – WZO

סיכום ביקור מרינה רוזנברג קוריטני – צרפת 16-24.06.2022

במהלך הביקור נערכו כדלקמן:

אירוע סיום אולפנים במרכז הקהילתי ECUJE בפריז. באירוע הופיע הזמר והמוסיקאי מיכאל גריילס המר לאחר ההופעה נערך קוקטייל עם המוזמנים. נכחו כ 250 תלמידים ומורים.

פגישה הרבנית האורתודוקסית הראשונה בצרפת – מרים אקרמן סומר, הוסכם והרבנית תעניין את הנשים הצעירות בפרויקט גאולה.

פגישה עם שגרירת ישראל בצרפת יעל גרמן.

3 הרצאות משה כהן (שליח הצ"ע בצרפת לשעבר). מפגשים נערכו בבפרבר הפריזאי Fontenay sous-bois, במרכז פלג במרסיי ובאביניון. בכל מפגש השתתפו כ-40 איש, בסיומו התקיים סבב שאלות ותשובות.

ארוחת בוקר עם מנהיגים קהילתיים וראשי אגרונים ממרסיי והאזור ומורים שמלמדים באולפנים של המחלקה. כולם הסכימו על החשיבות של עליית יהודי צרפת כגורם שמחזק ומפתח את החברה הישראלית.

נקודה נוספת שהועלתה היא הוראת העברית בבתי הספר. רמת העברית של תלמידים בבתי ספר יהודים נמוכה מאוד (ולפעמים לא קיימת). לדעת המשתתפים, יש לחשוב על שינוי שיטת ההוראה, לשלוח מורים ישראלים, לעדכן את תכנית הלימודים.

אירוע סיום אולפנים באולמי פלורידה פאלאס מרסיי.  באירוע הופיע הזמר אור קוסקס. נערך חידון קהוט מוצלח מאוד. הפרס הראשון היה כרטיס טיסה לישראל מתנת אל על. נכחו כ 150 תלמידים ומורים.

29 יונ 2022
1 דקות קריאה
1301
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 ינואר

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 ינואר

Photo: Negev Brigade during Operation Horev 1 ינואר 1900 – הברון רוטשילד מודיע על הפסקת פעילותו בארץ ישראל והעברת הטיפול במושבות לחברת יק"א (ביידיש יידישע קאלאניזאציע אסאציאסיע, בתרגום לעברית: "החברה היהודית להתיישבות") היא חברה שהוקמה על ידי הברון מוריס הירש בשנת 1891, במטרה לסייע ליישובם של יהודים פליטי האימפריה הרוסית באמריקה ובעיקר במושבות הברון הירש […]
תלמידי האולפנים שלנו נותנים כתף לעורף ישראלי

תלמידי האולפנים שלנו נותנים כתף לעורף ישראלי

רבים מתלמידי האולפנים של המחלקה לעידוד עלייה הוכיחו את מחויבותם לישראל ונתנו כתף בעת מלחמה למדינה, לחיילים ולתושבים.
ונקובר: ערב הזדהות יהודית וציונית עם מבטא רוסי

ונקובר: ערב הזדהות יהודית וציונית עם מבטא רוסי

אירוע משמעותי ומרשים כולל קונצרט אמנים, הקרנת תכנית אודיו-ויזואלית על השיגיה של מדינת ישראל ודברי בכרה מפי שליחיה של המחלקה לעידוד העלייה של הצ"ע נערך ב-3 פברואר 2018 בוונקובר.