הכנה וירטואלית לעלייה ריאלית – WZO

הכנה וירטואלית לעלייה ריאלית

בברזיל החלו לפעול שתי כיתות אולפן וירטואליות חדשות למועמדים להשתתפות בפרויקט נעל"ה קרי, לתלמידי כיתות י"א וי"ב שמתכוננים לעלות על מנת להמשיך לימודיהם בישראל כבר בספטמבר.

תכנית הלימודים בנויה על 100 שעות לימוד, הלימודים  מתקיימים פעמיים בשבוע בשתי קבוצות (המחולקות לפי הרמות), סה"כ 3 שעות לימוד שבועיות לקבוצה. בשיעורים ראשונים בשתי הקבוצות השתתפו 40 תלמידים וכל יום מצטרפים תלמידים חדשים – הודות לתהודה רבה שצבר הפרויקט.

ראשת המחלקה לעידוד עלייה מרינה רוזנברג קוריטני:

"יוזמה זו חוצה כל גבולות. יחד עם בני הנוער לומדים בקבוצות אלה גם הוריהם. אין לפרויקט גם גבולות גיאוגרפית. משתתפים בו הן תושבי כרכי ענק בברזיל, הן יהודים שגרים בעיירות מרוחקות והן יהודי פורטוגל. אני סמוכה ובטוחה כי נמשיך ונרחיב עוד ועוד הגבולות של הפרויקטים שלנו". 

 

4 יונ 2020
1 דקות קריאה
763
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

למה ישראל היא מדינת הסטארטאפים

למה ישראל היא מדינת הסטארטאפים

בעולם החדשנות והיזמות הטכנולוגית, ישראל כבר מזמן תפסה מקום מיוחד.
ירושלים של זהב" בבואנוס-אירס"

ירושלים של זהב" בבואנוס-אירס"

הזמרת ואשת תקשורת ישראלית פופולרית אירינה קילפין באה לסיבוב הופעות בארגנטינה. מלכתחילה, סבבהופעותיה תוכנן כאירוע תרבותי "כללי" קרי, קהל יעדו היו כל אוהבי מוסיקה וזמר במדינה זו. אך אירנה פשוטלא יכלה לא לנצל הזדמנות זו ולא להופיע בפני יהודי ארגנטינה על מנת לספר להם את הסיפור חייה המרתקולשיר להם את מיטב השירים בעברית כולל כמובן ירושלים של זהב האגדי. לכן פנייתה של אירנה למחלקהלעידוד העליה של הצ"ע הייתה צעד טבעי ומבחינת המחלקה אך טבעי היה לעשות כל הדרוש על מנת לאפשרלאירנה להופעי בפני קהילת יהודי בואנוס–איירס במסגרת הפרויקט "שיעור בונוס" (אשר במסגרתו ידועניםישראלים מופיעים עם סיפוריהם בפני קהילות יהודיות ברחבי תבל). ראש המחלקה מרינה רוזנברג–קוריטניפנתה לשליח המחלקה בארגנטינה אלכנדרו מילנקובסקי בבקשה לארגן בשביל אירנה שיעור בונוס כאמורוהדבר נעשה בצד הכי טוב.
אנטישמיות ללא מסכות: כרוניקה של זמן חדש

אנטישמיות ללא מסכות: כרוניקה של זמן חדש

כל יום, הכרוניקה של אירועים אנטישמיים מתמלאת בדפים חדשים.