בשעה טובה, נפתחים אולפנים חדשים של המחלקה לעידוד העלייה בלוס אנגלס וסן פרנסיסקו – WZO

בשעה טובה, נפתחים אולפנים חדשים של המחלקה לעידוד העלייה בלוס אנגלס וסן פרנסיסקו

בסוף שנת 2018 ביקרה בחוף המערבי של ארה"ב משלחת גדולה מטעם המחלקה לעידוד העלייה בראשותה של ראשת המחלקה מרינה רוזנברג-קוריטני.

ביקור מרשים זה מתחיל להניב פירותיו. בימים הקרובים ייפתחו כיתות אולפן חדשות בשתי הערים בהן ביקרה המשלחת.

כיתות אלו יהוו מקום מפגש קבוע עם הוואי יהודי וישראלי עבור חבר'ה צעירים וסטודנטים יהודים וכמובן מרכזי לימוד העברית, אשר היא-היא הגורם החשוב ביותר בהידוק הקשר בין יהודים עם המסורת והמדינה שלהם.

ב-28 ינואר בסן-פרנסיסקו בשיתוף פעולה עם הארגונים "בית חב"ד" ו"מויש'ה חאוז" תיפתח כיתת אולפן השנייה בעיר זו.

וב-30 בינואר, בשיתוף פעולה עם הארגון "הילל" תיפתח כיתת אולפן הראשונה בכרך ושמה לוס-אנג'לס. 

ראשת המחלקה מרינה רוזנברג-קוריטני איחלה לתלמידי האולפנים החדשים הצלחה רבה והביעה תקוה שנזכה בקרוב להיפגש עמם בארץ.  "עצם העובדה שיותר יותר יהודים צעירים מגלים עניין בלימוד העברית ובבניית הגשרים עם המדינה שלהם הנו דבר חשוב שאין כמותו, וכמומן נעשה הכל על מנת לחזק גשרים אלה ולבנות גשרים חדשים" – ציינה מרינה רוזנברג-קוריטני.

21 ינו 2019
1 דקות קריאה
1030
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

ממוצע שכר בישראל: 12,969 שקלים

ממוצע שכר בישראל: 12,969 שקלים

לפי למרכז הלאומי לסטטיסטיקה של ישראל, השכר הממוצע בישראל לחודש נובמבר 2023 עמד על 12,969 שקלים ברוטו, שזה שווה ל-3,554 דולרים.
שנת הלימודים הסתיימה, מתכוננים לשנה חדשה

שנת הלימודים הסתיימה, מתכוננים לשנה חדשה

בין הימים 22 ל-24 בדצמבר 2019 התקיימה השתלמות המורים המלמדים באולפנים של המחלקה לעידוד העלייה בארגנטינה, צ'ילה ואורוגוואי.
ל"ג בעומר בסימן עלייה

ל"ג בעומר בסימן עלייה

12 מאי  2020, י"ח אייר תש"ס (ל"ג בעומר) כמיטב המסורת היהודית "נקרעה" השרשרת של ימי האבל החלים על ימי ספירות העומר.