שיעור העברית הגדול בהיסטורי הודעה לעתונות – WZO

שיעור העברית הגדול בהיסטורי הודעה לעתונות

עברי, דבר עברית!

יותר מ 4000- יהודי תפוצות השתתפו

בשיעור העברית הגדול ביותר בהיסטוריה

בבתי ספר, באולמות, בבתי כנסת ובמוסדות יהודים – אלפי יהודים בכל רחבי העולם השתתפו בשיעור העברית הגדול ביותר בהיסטוריה, שנערך לרגל יום ירושלים ועל רקע ציון 100 שנה לפטירתו של אליעזר בן יהודה. "אנו פועלים במלוא המרץ על מנת להגשים את חזונו של בן-יהודה ולהפיץ את בשורת השפה העברית בין יהודי העולם. אין דבר שמקרב בין אנשים כמו השפה", אומרת מרינה רוזנברג-קוריטני, ראשת המחלקה לעידוד עליה בהסתדרות הציונית העולמית ויוזמת האירוע, "אין דבר שמקרב אנשים כמו השפה ואנחנו שמחים על ההיענות הגבוהה להשתתפות בשיעור שנרשמת בקרב יהודי התפוצות".

השיעור, שהתקיים ב 29- למאי, הועבר על ידי מירי נבו בהשתתפות יו"ר ההסתדרות הציוני ת העולמית ויו"ר הסוכנות היהודית בפועל מר יעקב חגואל, שר האוצר מר אביגדור ליברמן, איש הטלויזיה הידוע ונינו של אליעזר-יהודה גיל חובב, הקומיקאי האהוב טוביה צפיר, השף תום פרנץ ואחרים. תלמידי האולפנים של המחלקה לעידוד עליה מרחבי העולם סיפרו על המילים האהובות עליהם ומורים – על משמעות העברית לקהילות ברחבי העולם.

לכבוד האירוע התאספו יותר מ 4000- יהודים מחמש יבשות ועשרות מדינות, מרוסיה ואזרביג'אן ועד ארגנטינה וברזיל. דרום-אפריקה, בולגריה, קזחסטן, צ'ילה, בלרוס, קולומביה, קנדה, בלגיה, מקסיקו, מולדובה – קצרה היריעה מלמנות את כל המדינות שהשתתפו בשיעור. מספר קהילות בעולם שכרו ושריינו אולמות גדולים כדי לאפשר לאלפי היהודים שמעוניינים להשתתף בשיעור להתאסף יחד, אחרי צפו בו בזום ובפלטפורמה יעודית שנבנתה לשם כך. תלמידי האולפן מעיירת אושואיה שבארץ האש – העיר הדרומית בעולם – שרו את "ירושלים של זהב", וסידני בן ה – 98 מבריטניה סיפר

בהתרגשות על חלקה של השפה העברית בחייו.

"המחלקה לעידוד עליה מפעילה בהצלחה רבה מאות אולפנים ללימוד השפה העברית בתפוצות ושמה לה למטרה הן לחזק את המכנה המשותף של העם היהודי על ידי לימוד השפה העברית והן להכין את המועמדים לעליה ולקליטה טובה יותר במדינת ישראל. כנגזרת מכך, השיעור הותאם לתלמידי האולפנים ולמועמדי עליה; לישראלים בחו"ל שביקשו לבלות זמן איכות עם משפחתם ולכל חובבי השפה העברית באשר הם. אנחנו שמחים על ההיענות הגבוהה להשתתפות בשיעור

שנרשמת בקרב יהודי התפוצות", הוסיפה מרינה רוזנברג-קוריטני. "אין דבר שמקרב בין אנשים כמו השפה. וכמו שאמר לפני שנים רבות שמעון פרס ז"ל, מהי הלשון אם לא תעודת הזהות התרבותית של העם? מהי הלשון אם לא מעין הביטוי של המחשבה, הפילוסופיה, הספרות, השירה, ההגות והשיח? מהי הלשון אם לא יסוד היסודות, תשתית התרבות כולה?"

1 יונ 2022
2 דקות קריאה
526
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 30-24 בספטמבר

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 30-24 בספטמבר

24 ספטמבר 1975 – ממזרח לירושלים הוקם ישוב מעלה אדומים, כעת – עיר ואם בישראל והיישוב הגדול בשטחים ששוחררו במהלך מלחמת ששת הימים.
כיתת אולפן חדשה במאימי

כיתת אולפן חדשה במאימי

המחלקה לעידוד עלייה בהצ"ע פתחה כיתת אולפן חדשה במאיימי, פלורידה. תלמידים רובם ככולם, תושבי ארה"ב ממוצא דרום אמריקאי, אנשים מבוגרים ועמידים. למורה קוראים שני, היא ישראלית בעלת תואר בחינוך עם נסיון של 30 שנה בהוראה.
תולדות הציונות ומדינת ישראל: 23–28 פברואר

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 23–28 פברואר

Photo: Demonstration in Tel Aviv for the British army recruiting during World War II / Wikimedia 23 פברואר 1971 – בבריסל, בלגיה, נפתחת ועידה בין לאומית למען יהודי ברית המועצות, בהשתתפות כ-800 נציגים מבכל רחבי העולם, יהודים ולא יהודים.