עוד נקודה על מפת האולפנים של המחלקה – WZO

עוד נקודה על מפת האולפנים של המחלקה

ברפאלה, עיר צפונית של פרובינציית סנטה-פה בארגנטינה, נפתחה כיתת אולפן של המחלקה לעידוד העלייה.

הקהילה היהודית ברפאלה היא הקהילה החדשה ביותר בארגנטינה שהוקמה רשמית לפני כשנתיים. רוב חבריה אנשים צעירים וילדיהם, הצאצאים של מהגרים יהודים מהעיירה מיסס-וישה, אשר הייתה הכפר היהודי הראשון בארגנטינה.

ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברג-קוריטני: "עם פתיחת האולפן שלנו ברפאלה הכמות של כיתות עידוד העלייה שלנו בארגנטינה הגיעה ל-31. אך סמלי הוא שהכיתה, עמה עברנו את רף של שלושים כיתות, נפתחה בעיר קטנה זו. בכך עשינו עוד צעד להשגת מטרתנו: לעזור לכל יהודי באשר הוא לעשות צעדים ראשונים לקראת חזרתו הביתה. אני מאחלת הצלחה למורה האולפן שלנו ברפאלה אריאל סבירסקי ולתלמידיו".

 

19 יונ 2019
1 דקות קריאה
981
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

הפסטיבל של קהילת היהודים דוברי הרוסית בחוף המערבי

הפסטיבל של קהילת היהודים דוברי הרוסית בחוף המערבי

המחלקה לעידוד העלייה בשיתוף פעולה עם התאחדות קהילות היהודיות דוברי הרוסית במדינת קליפורניה (JuRashki – Russian Speaking Jewish Community) ערכה במערב הוליווד אירוע רחב ממדים, מרגש ומרתק תחת הכותרת "פסטיבל תרבות ואמנות של יהודי דוברי הרוסית".
אנטישמיות ללא מסכות: כרוניקה של זמן חדש

אנטישמיות ללא מסכות: כרוניקה של זמן חדש

כל יום, הכרוניקה של אירועים אנטישמיים מתמלאת בדפים חדשים.
עת לסכם ולחגוג – חגיגות לרגל סיום שנת הלימודים באולפנים בבריטניה

עת לסכם ולחגוג – חגיגות לרגל סיום שנת הלימודים באולפנים בבריטניה

ובכן, הסתיימה שנת הלימודים ב-30 כיתות האולפן של המחלקה לעידוד העלייה בממלכה המאוחדת.