עוד נקודה על מפת האולפנים של המחלקה – WZO

עוד נקודה על מפת האולפנים של המחלקה

ברפאלה, עיר צפונית של פרובינציית סנטה-פה בארגנטינה, נפתחה כיתת אולפן של המחלקה לעידוד העלייה.

הקהילה היהודית ברפאלה היא הקהילה החדשה ביותר בארגנטינה שהוקמה רשמית לפני כשנתיים. רוב חבריה אנשים צעירים וילדיהם, הצאצאים של מהגרים יהודים מהעיירה מיסס-וישה, אשר הייתה הכפר היהודי הראשון בארגנטינה.

ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברג-קוריטני: "עם פתיחת האולפן שלנו ברפאלה הכמות של כיתות עידוד העלייה שלנו בארגנטינה הגיעה ל-31. אך סמלי הוא שהכיתה, עמה עברנו את רף של שלושים כיתות, נפתחה בעיר קטנה זו. בכך עשינו עוד צעד להשגת מטרתנו: לעזור לכל יהודי באשר הוא לעשות צעדים ראשונים לקראת חזרתו הביתה. אני מאחלת הצלחה למורה האולפן שלנו ברפאלה אריאל סבירסקי ולתלמידיו".

 

19 יונ 2019
1 דקות קריאה
923
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

מחלקת START UP

מחלקת START UP

חדשנות, חשיבה "מחוץ לקופסה" ועשייה יצירתית היוו "סמל המסחרי" וסגנון עבודתה של המחלקה לעידוד עלייה בהסתדרות הציונית העולמית מרגע הקמתה.
ידוע הרי שהחודש תשרי הוא החודש מאוד חגיגי…

ידוע הרי שהחודש תשרי הוא החודש מאוד חגיגי…

אכן, חודש תשרי מלא חגים ומצוות כרימון זרעים, והשליחים של המחלקה וגם המורים והתלמידים של האולפנים שלה ברחבי תבל יודעים לערוך חגיגות לכבוד חגי תשרי ולחגוג אותם כיאה.
"דרור-1" בחלל: ישראל שיגרה את הלוויין הלאומי הראשון לתקשורת

"דרור-1" בחלל: ישראל שיגרה את הלוויין הלאומי הראשון לתקשורת

מוקדם בבוקר ב-13 ביולי, ממרכז החלל קייפ קנוורל בפלורידה, שוגר לחלל הלוויין התקשורת הישראלי "דרור-1" – הלוויין התקשורתי הלאומי הראשון בתולדות מדינת ישראל.