המגמה – עלייה – WZO

המגמה – עלייה

בין 30 בנובמבר ל-2 בדצמבר, בשלוש הערים – בואנוס-איירס, רוסריו ומנדוזה נערכו ימי עיון, בהם הוקשה התכנית החדשה של המחלקה לעידוד העלייה בשם "מגמת העלייה". בשלושת ימי העיון הללו השתתפו כ-400 יהודים צעירים משלושת הכרכים הנ"ל בארגנטינה.

את התכנית החדשנית של המחלקה הציגה ראשת המחלקה מרינה רוזנברג קוריטני, אשר סיפרה על העיקרי התכנית, על ייעודה ואופן פעולתה וכמובן, בירכה את הנוכחים ואיחלה במהרה לפגשו אותם בארץ בתור עולים.

אשר ליום עיון עצמו, הוא הוקדש לכלל הנושאים, להם מוקדשת התכנית החדשה של המחלקה ואלו הן:

– הדמויות הבולטות של המנהיגות היהודית והציונית כמודל לדוגמה ולהשראה

– תולדות עם ישראל והתנועה הציונית והשפעתן על ההווה של המדינה היהודית ומגמות והתפתחותה עתידיות

תהליכי קבלות החלטות והגיון העומד מאחורי כל החלטה והחלטה – בדגש על קבלת החלטה לגבי העלייה כמובן

"הציונית בעידן הדיגיטלי"

– תדמיתה של מדינת ישראל בקרב יהדות העולם ובדעת הקהל הכלל עולמית

– כיווני הפעילות של מדינת ישראל בקרב יהודי התפוצות למען עידודם לעלות ארצה.

5 דצמ 2019
1 דקות קריאה
404
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

יריד עלייה מקוון Alyah  Webinar

יריד עלייה מקוון Alyah Webinar

בדצמבר  2021, המחלקה ערכה עבור יהודי צפון אמריקה דוברי הרוסית אירוע מקוון תחת הכותרת  Alyah .Webinar   במהלכו של יריד עלייה זה, יותר מ-4,000 משתתפים קיבלו מידע לגבי הליכי הכנה לעלייה וטיפים בנושא קליטה ראשונית בארץ.
שיעור בונוס של עידן רייכל בבואנוס איירס

שיעור בונוס של עידן רייכל בבואנוס איירס

הזמר והמלחין עידן רייכל, אחד מהכוכבים של המוזיקה הישראלית, הופיע במפגש אינטימי עם המורים והתלמידים של האולפנים של המחלקה לעדוד עלייה בהצ"ע.
תלמידינו בישראל

תלמידינו בישראל

תלמידי האולפנים שלנו שעלו לארץ, שולחים לנו סרטונים המתארים את אינספור פעולות של המתנדבים שהתגייסו לסיוע הדדי בארץ עקב המלחמה.