LIVE ירושלים – WZO

LIVE ירושלים

כך נקרא פסטיבל וירטואלי שערכה ב-28 אוגוסט המחלקה לעידוד עלייה בהצ"ע בשת"פ עם אופק ישראלי.  במשך 7 שעות אלפי היהודים מארה"ב וקנדה נפגשו במרחב מקוון עם הישראלים אשר היה להם מה לספר, לשיר ולנגן על ירושלים.

הפסטיבל החל מדברי ברכה מאת ראשת המחלקה מרינה רוזנברג קוריטני ומנכ"ל אופק ישראלי שמעון כהן.

אחר כך על הבמה הווירטואלית עלו מוזיקאים, מלחינים וזמרים אנרדיי מקרביץ', יבגני קיסין, זלטה רזדולין, ולדי בלייברג. הזמר נטי גל שר את שירה החדש של זלטה רזדולינה "לחיות בישראל". במפגש השתתפו גם משורר איגור גוברמן, קומיקאי איליה אקסלרוד, סופר יצחק פינטוסביץ', עתונאים דורית הולנדר ודוד שכטר, הרבנים ישעיהו גיסר ובן ציון לסקין (אשר הנחה את האירוע). כולם סיפרו על אהבתם לירושלים, הקדישו לה שירים, סיפורים, קטעים מוזיקאליים ודרשות.

מורה דרך אליעזר פרידלנד ערך סיור וירטואלי ליד הכותל, ובלוגרית סופיה טולוצ'ינסקי (דודה סונייה) העבירה כיתת אמן קולינארית, בה לימדה את הצופים להכין מעורב ירושלמי. טטיינה קמפינסקי מסוכמות היהודית וטליה אגרנט מעיריית ירושלים ענו לשאלות המשתתפים.

ראשת המחלקה לעידוד עלייה מרינה רוזנברג קוריטני:

אני מודה מקרב לב לכל האורחים המכובדים אשר העניקו ליהודי צפון אמריקה מתנה כה מרתקת. ברכה מיוחדת נתונה ליוליה סקין ממטה המחלקה, לנציגים שלנו בצפון אמריקה אילנה קוזק, קרינה פולונסקי ויבגני לקח ולמנחה הקבוע של האירועים המקוונים שלנו הרב בן ציון לסקין. אירועים רחבי מימדים מעודדים עלייה שאנו עורכים ליהודי ארה"ב וקנדה הפכו למסורת, ואני בטוחה שהיא תלך ותכה שורשיה.

4 ספט 2022
1 דקות קריאה
1224
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

טו בשבט — ראש השנה לאילונות

טו בשבט — ראש השנה לאילונות

בערב ה-24 בינואר החל חג טו בשבט, שימשך כל היום מחר.
"דרור-1" בחלל: ישראל שיגרה את הלוויין הלאומי הראשון לתקשורת

"דרור-1" בחלל: ישראל שיגרה את הלוויין הלאומי הראשון לתקשורת

מוקדם בבוקר ב-13 ביולי, ממרכז החלל קייפ קנוורל בפלורידה, שוגר לחלל הלוויין התקשורת הישראלי "דרור-1" – הלוויין התקשורתי הלאומי הראשון בתולדות מדינת ישראל.
מצעד הזדהות עם ישראל בוושינגטון הבירה

מצעד הזדהות עם ישראל בוושינגטון הבירה

עובדי המחלקה לעידוד עליה בהצ"ע ותלמידי אולפניה היו גאים ליטל חלק פעיל במצעד הזדהות עם ישראל הנערך בוושינגטון הבירה ב-14 נובמבר 2023.