מדע על הבר – WZO

מדע על הבר

כך נקראת יוזמה חדשה אשר נוצרה במסגרת שיתוף הפעולה ביון הבית הישראלי בצרפת, אוניברסיטת בן גוריון ומחלקה לעידוד עלייה בהצ"ע. מדובר בסדרת פגישות/הרצאות של אנשי מדע והי-טק ישראלים אשר יש להם במה לעניין את קהל העולים הפוטנציאלים.

בפגישה הראשונה מהסדרה הנ"ל הרצה ד"ר אורן צור, מרצה בכיר במחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע באוניברסיטת בן-גוריון. ד"ר צור הנו מומחה לבינה מלאכותית ועומד בראש המעבדה לעיבוד שפה טבעית ודינמיקה ברשתות החברתיות.

 אורן סיפר על מחקרו בתחום הבינה המלאכותית ואפשרויות יישומה ברשתות החברתיות לצורך הסרת תכנים אנטישמיים ומסרים של קבוצות טרור על ידי המחשב עצמו, ללא צורך בהתערבות הגורם האנושי.  

 ההרצאה הייתה מעניינת מאוד. למרות החום הכבד אשר פקד את מערב אירופה, הגיעו כ- 50 איש. ההרצאה נערכה בעברית ותורגמה בתרגום סימולטני לצרפתית.

 ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברג-קוריטני: "פרויקט חדשני זה הנו עוד דוגמה לשיתוף פעולה מוצלח ופורה של המחלקה עם כל מי שיכול ומוכן לתרום למפעל עידוד העלייה. המשתתפים באירועים כגון אלה נחשפים למידע מרתק לגבי המחקרים החדשניים הנערכים במדינת סטרט-אפ, ובכך מקבלים תמריץ חדש וחשוב לקבלת החלטה הנכונה: הגיעה העת לחזור הביתה".

2 יול 2019
1 דקות קריאה
867
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

עוד ראיה לשיתוף פעולה בין אונר"א לחמאס

עוד ראיה לשיתוף פעולה בין אונר"א לחמאס

נמצא מנהרת תת-קרקעית ששימשה טרוריסטים מחמאס מתחת לבניין הראשי של סוכנות האו"ם לעזרה ועבודה לפליטים פלסטינים במזרח התיכון (UNRWA) ברצועת עזה.
יום העצמאות בארגנטינה

יום העצמאות בארגנטינה

צוות המחלקה בארגנטינה נטל חלק פעיל בהכנתן ועריכתן של חגיגיות יום העצמאות ה-75 למדינת ישראל במדינה דרום אמריקאית.
שלוש כיתות אולפן חדשות בלונדון

שלוש כיתות אולפן חדשות בלונדון

המחלקה לעידוד עליה בהצ"ע פתחה בלונדון שלוש כיתות הכנה לעליה שהן אולפנים.