מדע על הבר – WZO

מדע על הבר

כך נקראת יוזמה חדשה אשר נוצרה במסגרת שיתוף הפעולה ביון הבית הישראלי בצרפת, אוניברסיטת בן גוריון ומחלקה לעידוד עלייה בהצ"ע. מדובר בסדרת פגישות/הרצאות של אנשי מדע והי-טק ישראלים אשר יש להם במה לעניין את קהל העולים הפוטנציאלים.

בפגישה הראשונה מהסדרה הנ"ל הרצה ד"ר אורן צור, מרצה בכיר במחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע באוניברסיטת בן-גוריון. ד"ר צור הנו מומחה לבינה מלאכותית ועומד בראש המעבדה לעיבוד שפה טבעית ודינמיקה ברשתות החברתיות.

 אורן סיפר על מחקרו בתחום הבינה המלאכותית ואפשרויות יישומה ברשתות החברתיות לצורך הסרת תכנים אנטישמיים ומסרים של קבוצות טרור על ידי המחשב עצמו, ללא צורך בהתערבות הגורם האנושי.  

 ההרצאה הייתה מעניינת מאוד. למרות החום הכבד אשר פקד את מערב אירופה, הגיעו כ- 50 איש. ההרצאה נערכה בעברית ותורגמה בתרגום סימולטני לצרפתית.

 ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברג-קוריטני: "פרויקט חדשני זה הנו עוד דוגמה לשיתוף פעולה מוצלח ופורה של המחלקה עם כל מי שיכול ומוכן לתרום למפעל עידוד העלייה. המשתתפים באירועים כגון אלה נחשפים למידע מרתק לגבי המחקרים החדשניים הנערכים במדינת סטרט-אפ, ובכך מקבלים תמריץ חדש וחשוב לקבלת החלטה הנכונה: הגיעה העת לחזור הביתה".

2 יול 2019
1 דקות קריאה
881
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

מתעמקים ומתרחבים באמל"ט

מתעמקים ומתרחבים באמל"ט

פרויקט כיתות הכנה לעלייה הלא הם האולפנים – מאז ולתמיד היה פרויקט הדגל של המחלקה לעידוד העלייה פרויקט זה פועל בהצלחה רבה וללא הפסקה וחופשות בשלוש היבשות.
ביצוע לא שגרתי של השיר האגדי

ביצוע לא שגרתי של השיר האגדי

תלמידי האולפנים של המחלקה בבריטניה שרים הללויה בסרטון אפשר לראות גרסה קצת לא שגרתית של ביצוע השיר האגדי.
חגיגות לרגל סיום שנת הלימודים באולפני הצ"ע בצרפת

חגיגות לרגל סיום שנת הלימודים באולפני הצ"ע בצרפת

ובכן, הסתיימה שנת הלימודים ב-125 כיתות אולפן של המחלקה לעידוד העלייה בצרפת.