התחלה חדשה ומוצלחת – WZO

התחלה חדשה ומוצלחת

עבור תושבי החצי הצפוני של כדור הארץ ראשון באפריל הוא יום מתיחות. אך בחצי הדרומי של כדור הארץ היום הזה מסמל פתיחת שנת לימודים החדשה, בדיוק כמו ראשון בספטמבר עבור תושבי חלקו הצפוני של כוכב לכת שלנו.

ברם, כיתות עידוד העלייה של המחלקה לעידוד העלייה בברזיל החליטו השנה להקדים את תחילת שנת הלימודים, והאולפנים של המחלקה בסן-פאולו ובריו דה-ז'ניירו החלו את לימודיהם כבר במהלך השבוע האחרון של החודש מרץ.

הרכזת החדשה של המחלקה בברזיל אורית קירצ'וק נכנסה לעבודתה מה שנקרא ללא תקופת נסיון. אם בשנת הלימודים שעברה בארבע ערים בברזיל פעלו סך כל 17 כיתות אולפן של הצ"ע, השנה מתוכנן להפעיל ברחבי ברזיל יותר מעשרים כיתות.

ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברג-קוריטני בירכה את המורים והתלמידים של כיתות האולפן של המחלקה בברזיל לרגל תחילת שנת הלימודים החדשה ואיחלה להם הצלחה רבה. "פועלנו רחב ידיים למען עידוד העלייה בעולם כולו בכלל ובברזיל בפרט כבר מניבה פירות מרשימים. לא בכדי האולפנים שלנו הפועלים בדרום אמריקה תחת הסיסמה "עולים בעברית". אנו סמוכים ובטוחים שרכישת הידע בשפה העברית לא רק מעודד יהודים אשר ובאשר לעלות, אלא מקנה להם הכלי החשוב ביותר לקליטה המוצלחת בארץ" – אמרה מרינה רוזנברג-קוריטני.

1 אפר 2019
1 דקות קריאה
678
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

צאו קדימה

צאו קדימה

מנהל תוכנית לך לך, פרדו פכטר, יצא לסיור בצרפת (פריז, מרסיי, ליון) כדי לקדם את תוכנית העלייה הקולקטיבית שלנו.
הפגנה פופולרית בסאו פאולו

הפגנה פופולרית בסאו פאולו

תמונה: Alexis84 / depositphotos.com ביום ראשון, ה-25 בפברואר, התקיימה הפגנה ציבורית בשדרות פאוליסטה, מקום איקוני בסאו פאולו, בהשתתפות אלפי אנשים.
תולדות הציונות ומדינת ישראל: 8–15 ינואר

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 8–15 ינואר

בית הספר החקלאי "מקווה ישראל" 9 ינואר 1952 – הכנסת מאשרת את הסכם השילומים עם גרמניה המערבית.