הוכרזו שמות המשתתפות במיזם גאולה – WZO

הוכרזו שמות המשתתפות במיזם גאולה

ב-7 ספטמבר, במקסיקו נערך טקס הכרזת שמותיהן של המשתתפות במיזם גאולה. בכך הסתיימה והוכתרה בהצלחה עבודה מתמשכת של בחירת הנשים הצעירות – המנהיגות הבאות לעידוד עליה. בשלב הראשוני הועדות המקומיות ברחבי העולם סיננו את מאות קורות החיים שהוגשו להשתתפות בתוכנית, וב-17 אוגוסט הוועדה המרכזית בירושלים בחרה את 25 המועמדות שתגענה לארץ בחודש דצמבר במסגרת המיזם החדשני של המחלקה לעידוד עליה של ההסתדרות הציונית העולמית לפיתוח מנהיגות לציונות ועידוד עליה בקרב נשים צעירות, מישראל ומחו"ל, בהשראת דמותה ופועלה של גאולה כהן.

חשיבות הפרויקט קיבלה פאן נוסף בתחילת השנה, כאשר פרצה במפתיע מלחמה באירופה. כמי ששהתה בשטח בזמן שהתותחים רעמו, ראשת המחלקה זיהתה במיידי את הצורך של הקהילות היהודיות בעולם ללמוד להתנהל במצבי לחץ וחירום. בשיתוף גורמי מקצוע המחלקה בונה תכנית מיוחדת ויעודית אשר תכשיר את משתתפות הפרויקט "גאולה" להתמודדות עם מצבי קיצון.

בטקס החגיגי בבירת מקסיקו ששודר לכל העולם, השתתפו ראשת המחלקה לעידוד עלייה בהצ"ע מרינה רוזנברג קוריטני, יו"ר הפדרציה הציונית של מקסיקו מוסס מיטרני, נציגי הסוכנות היהודית, שגרירות ישראל ודודנה של גאולה כהן ז"ל צחי אונגר עם אשתו. בשיא הטקס מרינה רוזנברג קורטני הכריזה את שמותיהן של 25 המשתתפות במיזם מ-8 המדינות, ואלה הן:

טלי אבנשטיין (אורוגוואי)

פלורנציה אפשטיין (ארגנטינה)

ג'וזפין אזרד (מקסיקו)

שרון אקרמן (ארגנטינה)

מריאל בקל (מקסיקו)

אופיר דיין (ישראל)

אודליה דרעי (צרפת)

ג'ולייט הורודצקי (ארגנטינה)

ג'וליינה גוטסדינק (ארגנטינה)

ניקול וייסחוף (ברזיל)

אלמירה טריבדייב (גרמניה)

דברוה טרפונסקי-אפשטיין (פרו)

פאולה לוטנברג (ברזיל)

פלורה מאיירסון (מקסיקו)

אריאלה מוריה-סגל (ישראל)

קמיל סלדט (ארגנטינה)

מיכאלה מזרחי-ליטווק (ארגנטינה)

אנה ניקולס (הממלכה המאוחדת)

פאני סבליה (מקסיקו)

שרון קושנר (מקסיקו)

קרולין-איזבל ריינגולד (ישראל)

דניאל פיינגלוז (ברזיל)

אנה שלום (ארגנטינה)

הלן שניידר (ארה"ב)

8 ספט 2022
1 דקות קריאה
905
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

ערב לכבוד צברים בניו-יורק

ערב לכבוד צברים בניו-יורק

כידוע, צבר מזמן הפך לאחד הסמלים של הציונות ושל ארץ ישראל – למרות שצמח מדברי זה הנו "תושב" חדש יחסית בארץ האבות.
הכיתה החמישים ואחת

הכיתה החמישים ואחת

ב-6 לאוגוסט נפתחה עוד כיתת אולפן של המחלקה במועדון מכבי בבואנוס איירס, בירת ארגנטינה.
זהו יום בהיסטוריה: קבלת חוק השיבה

זהו יום בהיסטוריה: קבלת חוק השיבה

ה-5 ביולי 1950 הפך לתאריך מכונן עבור העם היהודי ומדינת ישראל: ביום זה הכנסת אישרה באופן פה אחד את חוק השבות, שקבע את הזכות של כל יהודי לעלייה לישראל.