ממשיכים לבנות גשרים – WZO

ממשיכים לבנות גשרים

"קשר הדוק ונצחי, קשר אשר לא יערערו שום תלאות, אשר תמיד מקשר בין אדם לעמו – היא השפה העברית", קבע לפני יותר ממאה שנים הוגה הציונות הדגול זאב ז'בוטינסקיוקביעתו חרף כל השינויים הענקיים והחשובים שחלו מאז בהיסטוריה של העם היהודי, הייתה ונשארת נכונה ובלתי מעורערת. על כן המחלקה לעידוד העלייה בהצ"ע מרגע הקמתה פועלת במרץ למען הקמתה והפעלתה ברחבי העולם של רשת כיתות לימוד השפה העברית (אולפנים) אשר כמובן מהווים גם מרכזי עידוד העלייה.

המחלקה שמה בראש מעייניה קיום הקשר בין יהודים אשר ובאשר הם לבין מדינתם וגם או במלים אחרות, בנייתה הגשרים ביניהם. בעידן המודרני הקשר וגם הגשר יכול להיות בלתי אמצעי או "פיזי" וגם מקוון או וירטואלי

ברוח זו ראשת המחלקה מרינה רוזנברג קוריטני   הגתה פרויקט חדשני "ביאוןטאצ'" או "נהיה בקשר". במסגרתו תלמידי האולפנים של המחלקה במדינות ואף ביבשות שונות יוכלו לתקשר ביניהם, להתחלק בנסיון הלימוד, בידע בשפה העברית ופשוט להכיר זה את זה וכך לחוש באופן מוחשי הזיקה והקשר, עליהם דיבר ז'בוטינסיקי.  

עבר מעט זמן מאז שמרינה רוזנברגקוריטני הגתה את רעיון הפרויקט, והוא החל לפעול. בצילום מסך הטלפון של אסתרתלמידת האולפן שלנו בבואנוסאיירס רואים את תחילת שיחתה המכוונת עם מריןתלמידת אולפן המחלקה בפריס. יצוין כי הרף שגיאות כתיב מספר רמת השליטה בשפה של שתיהן די מרשימה, וזה כשלעצמו מעיד הרבה על יעילותו וחשיבותו של המפעל הענק של המחלקה לעידוד העלייה בהצ"ע ושמו אולפני לימוד העברית הלא הם כיתות עידוד העלייה.

20 פבר 2019
1 דקות קריאה
928
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 מאי

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 מאי

Photo: The Acre prison after the break, 1947 / Wikimedia 2 מאי 1860 – בעיר פשט (אז אוסטרו-הונגריה, כיום חלק מבודפשט, הונגריה) נולד בנימין זאב הרצל, חוזה מדינת ישראל (נפטר ב-1904) 4 מאי 1917 – סוקולוב מתקבל לראיון אצל אפיפיור בנדיקטוס ה-15 בוותיקן.
עלייה, חלום ומציאות

עלייה, חלום ומציאות

סמינרים בשם זה נערכים מידי שנה בארגנטינה על ידי המחלקה לעידוד העלייה מאז שנת 2015.
ישראל קרובה יותר ממה שנדמה

ישראל קרובה יותר ממה שנדמה

במאי 2025, נציגות המחלקה לעידוד עליה בברזיל קיימה מספר אירועים מרהיבים בערים שונות ברחבי המדינה, תוך קידום תוכניות ישראליות, לימודי עברית וקשר תרבותי עם ישראל.