סגירת מעגל – WZO

סגירת מעגל

ראשת המחלקה לעידוד העלייה ערכה ביקור חשוב ומלא אירועים ומפגשים בארגנטינה. על אחדים מהם סיפרנו בהרחבה, וכאן אנו מביאים סיפורה האישי של מרינה רוזנברג-קוריטני על אחד המפגשים המרגשים שקרו לה במהלך הביקור הזה:

מפגש מעניין היה לי במנדוסה (ארגנטינה)עם גב׳ ראינה יגופסקי נכדה של יצחק ספיבקוב .
יצחק ספיבקוב היה חבר טוב של שאול צ׳רניחובסקי באודסה . הם יחד למדו ודיברו עברית. צ׳רניחובסקי עלה לארץ ישראל וספיבקוב היגיע לארגנטינה. בארגנטינה במשפחה דיברו עברית וספיבקוב היה מורה ראשון לעברית בקהילה מקומית. היום ראינה לומדת עברית באולפן שלנו ומספרת סיפורי משפחה שלה.

8 דצמ 2019
1 דקות קריאה
1105
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

החודש הראשון של המלחמה

החודש הראשון של המלחמה

סיקור פעילות המחלקה בשבוע האחרון של אוקטובר ובתחילת נובמבר 2023 צפון אמריקה • מרתוני הסברה נרחבים בשיתוף הסוכנות היהודית והפרטנרים המקומיים ומיצגים למען ישראל ולהשבת החטופים.
כיתת אולפן חדשה במאימי

כיתת אולפן חדשה במאימי

המחלקה לעידוד עלייה בהצ"ע פתחה כיתת אולפן חדשה במאיימי, פלורידה. תלמידים רובם ככולם, תושבי ארה"ב ממוצא דרום אמריקאי, אנשים מבוגרים ועמידים. למורה קוראים שני, היא ישראלית בעלת תואר בחינוך עם נסיון של 30 שנה בהוראה.
סטארטאפים ישראלים שברו שיא עם איסוף של 9.3 מיליארד דולר במחצית שנה

סטארטאפים ישראלים שברו שיא עם איסוף של 9.3 מיליארד דולר במחצית שנה

ישראל שוב אישרה את התואר "האומה של הסטארטאפים".