מגמת עליה: צעירים מדרום-אמריקה עשו מבחן פסיכומטרי בספרדית – WZO

מגמת עליה: צעירים מדרום-אמריקה עשו מבחן פסיכומטרי בספרדית

ביום ראשון, ה-13 במרץ, ברוסריו ובואנוס איירס שבארגנטינה התקיים מבחן פסיכומטרי – שיאו של פרויקט "מגמת עליה" של המחלקה לעידוד עליה ואופק ישראלי. המיזם הכין אותם לעתיד אקדמאי במדינת ישראל בה הדרישה בלעדית להתקבל למוסדות האקדמיים עוברת דרך קבלת ציון עובר בפסיכומטרי ומבחן יע"ל המאבחן את רמת העברית האקדמית של כל אחד מהסטודנטים.

יותר מ-150 צעירים יהודים בני 16-22 ממספר מדינות אמריקה הלטינית נרשמו לתוכנית: מלבד ארגנטינה עצמה, היו לנו גם סטודנטים מאורוגוואי, אל סלבדור, הונדורס ומקסיקו.

חשוב לספר מדוע הוחלט לקיים קורס – ואז מבחן – בספרדית. כידוע אי אפשר להתקבל ללימודים אוניברסיטאיים בישראל ללא הציון הפסיכומטרי. הבחינה בישראל זמינה רק בעברית או באנגלית, ללא אפשרות להיבחן בספרדית ומגמת עלייה היא התוכנית שמביאה את האפשרות להיבחן בארגנטינה, בספרדית ובאישור מאל"ו (המרכז הארצי לבחינות ולהערכה), אשר הקצתה 5 שליחים מיוחדים שנסעו לארגנטינה על מנת להשגיח על תואר המידות של המבחן.

מי שקיבלו את ההחלטה להצטרף למגמת עלייה זכו לגשת לבחינה הפסיכומטרית בספרדית ועם קורס עברית אינטנסיבי בחינם במטרה להגיע לישראל עם יותר ידע בשפה.

"אנו מספקים לבני נוער יהודים את הכלים המעשיים ביותר: גם הכנה לקורס פסיכומטרי בספרדית, גם את המבחן עצמו, וגם שיעורי עברית אינטנסיביים", אומרת מרינה רוזנברג-קוריטני, ראשת המחלקה לעידוד עליה בהסתדרות הציונית העולמית, אשר עומדת מאחורי היוזמה, "הצעירים הנפלאים האלו יוכלו כעת לעלות ארצה ולהתחיל את לימודיהם כאן, בארץ. אנו מאחלים לכל הנבחנים הצלחה ומחכים להם בישראל!"

14 מרץ 2022
1 דקות קריאה
855
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

החודש הראשון של המלחמה

החודש הראשון של המלחמה

סיקור פעילות המחלקה בשבוע האחרון של אוקטובר ובתחילת נובמבר 2023 צפון אמריקה • מרתוני הסברה נרחבים בשיתוף הסוכנות היהודית והפרטנרים המקומיים ומיצגים למען ישראל ולהשבת החטופים.
תולדות הציונות ומדינת ישראל: 7-1 באוקטובר

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 7-1 באוקטובר

Photo: IDF Spokesperson's Unit / Wikimedia 1 אוקטובר 1917 – פעילות ארגון ניל"י, שצבר תאוצה מאז תחילת השנה (העברת מידע לבריטים במצרים, שיגור שליחים וקבלת כסף המועבר לראשי היישוב) נקטעת בתאריך זה לאחר שהתורכים פושטים לזכרון יעקב, אוצרים ומענים חשודים בהשתייכות לניל"י ומאיימים לפגוע ביישוב היהודי.
רידי העלייה בלונדון וסאו-פאולו

רידי העלייה בלונדון וסאו-פאולו

כידוע, ההשתתפות הפעילה של המחלקה לעידוד עלייה בירידי העלייה שנערכים ברחבי התבל מזמן הפכה למסורת טובה.