מגמת עליה: צעירים מדרום-אמריקה עשו מבחן פסיכומטרי בספרדית – WZO

מגמת עליה: צעירים מדרום-אמריקה עשו מבחן פסיכומטרי בספרדית

ביום ראשון, ה-13 במרץ, ברוסריו ובואנוס איירס שבארגנטינה התקיים מבחן פסיכומטרי – שיאו של פרויקט "מגמת עליה" של המחלקה לעידוד עליה ואופק ישראלי. המיזם הכין אותם לעתיד אקדמאי במדינת ישראל בה הדרישה בלעדית להתקבל למוסדות האקדמיים עוברת דרך קבלת ציון עובר בפסיכומטרי ומבחן יע"ל המאבחן את רמת העברית האקדמית של כל אחד מהסטודנטים.

יותר מ-150 צעירים יהודים בני 16-22 ממספר מדינות אמריקה הלטינית נרשמו לתוכנית: מלבד ארגנטינה עצמה, היו לנו גם סטודנטים מאורוגוואי, אל סלבדור, הונדורס ומקסיקו.

חשוב לספר מדוע הוחלט לקיים קורס – ואז מבחן – בספרדית. כידוע אי אפשר להתקבל ללימודים אוניברסיטאיים בישראל ללא הציון הפסיכומטרי. הבחינה בישראל זמינה רק בעברית או באנגלית, ללא אפשרות להיבחן בספרדית ומגמת עלייה היא התוכנית שמביאה את האפשרות להיבחן בארגנטינה, בספרדית ובאישור מאל"ו (המרכז הארצי לבחינות ולהערכה), אשר הקצתה 5 שליחים מיוחדים שנסעו לארגנטינה על מנת להשגיח על תואר המידות של המבחן.

מי שקיבלו את ההחלטה להצטרף למגמת עלייה זכו לגשת לבחינה הפסיכומטרית בספרדית ועם קורס עברית אינטנסיבי בחינם במטרה להגיע לישראל עם יותר ידע בשפה.

"אנו מספקים לבני נוער יהודים את הכלים המעשיים ביותר: גם הכנה לקורס פסיכומטרי בספרדית, גם את המבחן עצמו, וגם שיעורי עברית אינטנסיביים", אומרת מרינה רוזנברג-קוריטני, ראשת המחלקה לעידוד עליה בהסתדרות הציונית העולמית, אשר עומדת מאחורי היוזמה, "הצעירים הנפלאים האלו יוכלו כעת לעלות ארצה ולהתחיל את לימודיהם כאן, בארץ. אנו מאחלים לכל הנבחנים הצלחה ומחכים להם בישראל!"

14 מרץ 2022
1 דקות קריאה
1003
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

שמחים להתארח

שמחים להתארח

יוזמה חדשה של המחלקה לעידוד העלייה תחת שם עבודה זה יצאה לדרך בצרפת, בכיתת האולפן  לצעירים Relev בפריז.
פעילות ברשתות חברתיות

פעילות ברשתות חברתיות

אנו מפעילים את הרשתות החברתיות שלנו להפצת הפרויקטים והיוזמות של ההסתדרות הציונית העולמית המיועדים לתמוך ולסייע ככל האפשר למאמץ המלחמתי של מדינת ישראל.
השבוע הראשון של יולי בתולדות הציונות ומדינת ישראל

השבוע הראשון של יולי בתולדות הציונות ומדינת ישראל

בתמונה (מימין לשמאל): הנציב האזרחי הבריטי הראשון בארץ ישראל סר הרברט סמואל, לורד  ארטור ג'יימס בלפור וגנרל אדמונד אלנבי אנו מתחילים לפרסם את דברי הימים (כרונולוגיה) של אירועים חשובים בתולדות הציונות וישראל.