תולדות הציונות ומדינת ישראל: 7-1 בנובמבר
1 נובמבר 1945 – עשרות חוליות של הפלמ"ח מפוצצות את רשת הרכבות של ממשלת המנדט ביותר ל-150 מקומות. כוחות אחרים מחבלים בשלוש סירות משטרה שעסקו בגילוי ספינות מעפילים. אצ"ל ולח"י תוקפים את תחנת הרכבת המרכזית בלוד.
2 נובמבר 1898 – הרצל נפגש בירושלים עם הקיסר וליהלם השני. הקיסר אינו מבטיח דבר.
2 נובמבר 1917 – ממשלת בריטניה מפרסמת את הצהרת בלפור, בחתימת של שר החוץ שלה, הלורד ג'יימס ארתור בלפור. ההצהרה – המופנית ללורד ליונל רוטשילד אשר מתבקש להביאה לידיעות "הפדרציות הציוניות" – כוללת הבעת תמיכה בייסוד "בית לאומי" ליהודים בארץ ישראל. שמחה עצומה ברחבי העולם היהודי, משני עברי החזית. הצהרה נתפסת כ"אתחלתא דגאולה".
4 נובמבר 1944 – חיים וייצמן נפגש עם ראש ממשלת בריטניה, וינסטון צ'רצ'יל, שמודיע על תמיכתו בהקמת מדינה יהודית בחלק מארץ ישראל, לרבות הנגב.
4 נובמבר 1964 – נחנך קמפוס אוניברסיטת תל אביב ברמת אביב, לאחר שפעלה זה כעשור במבנים שונים ברחבי העיר.
4 נובמבר 1995 – ראש ממשלת ישראל, יצחק רבין, נרצח בצאתו מעצרת המונים בכיכר מלכי ישראל בתל אביב. רוצח הוא יגאל עמיר, סטודנט למשפטים באונ' בר אילן.
5 נובמבר 1914 – בריטניה ויחד עם צרפת מכריזה מלחמה על האימפריה העות'מאנית
6 נובמבר 1884 – הקטוביץ (אז גרמניה, כעת פולין) נפתחה בוועידה הראשונה של התנועה חיבת ציון המאגדת כל קבוצות של חובבי ציון. כראש התנועה נבחר י"ל פינסקר
6 נובמבר 1917 – צבא בריטי מצליח לפרוץ את ההגנה התורכית בקו עזה – באר-שבע והמלך מאפשר לכוחות בטיטיים להתקדם צפונה לעומקה של ארץ ישראל.
6 נובמבר 1944 – אנשי לח"י רוצחים בקהיר את הלורד מוין, מדינאי בריטי בכיר. בעקבות הרצח נערך "הסזון" – הפסקה בכוח של פעילות אצ"ל על ידי אנשי "הגנה" והסגרת חלק מהם לבריטים. לח"י חדל לפעול. מפקד אצ"ל מורה לאנשיו לא להגיב בכוח, כדי למנוע מלחמת אחים.