חנוכה: אחרי חושך בא אור – WZO

חנוכה: אחרי חושך בא אור

הערב אנו מדליקים את הנר הראשון של חנוכה. חג החנוכה נחוג לזכר ניצחונם של לוחמים יהודים קדומים והנס האלוהי שאיפשר לטיפת שמן לבעור במנורה של המקדש המשוחרר למשך כל 8 הימים. לכן, חנוכה נקרא חג האור והשחרור.

The first candle of Hanukkah with chanukiah and plate with donuts.

אך השנה, חג החנוכה מוצל על ידי האירועים הנוראיים של ה-7 באוקטובר, ששללו מרבים את השלום ותחושת השמחה. תוך קבלת כאב ואובדן, אנו מאמינים שישראל תנצח והעם היהודי ישרוד. זכרו שאחרי החושך בא האור. עם ישראל חי!

7 דצמ 2023
1 דקות קריאה
1016
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

יום העצמאות בארגנטינה

יום העצמאות בארגנטינה

צוות המחלקה בארגנטינה נטל חלק פעיל בהכנתן ועריכתן של חגיגיות יום העצמאות ה-75 למדינת ישראל במדינה דרום אמריקאית.
למה עברית חשובה ליהודים בכל העולם

למה עברית חשובה ליהודים בכל העולם

מרינה רוזנברג קוריטני, ראש המחלקה לעידוד עליה בהסתדרות הציונית העולמית לפני עשר שנים, באוקטובר 2015, בקונגרס הציוני העולמי ה-37 בירושלים, הוחלט להקים את המחלקה לעידוד עליה – מבנה שינשום חיים חדשים ברעיון הציוני.
יום אבל אזרחי לזכר הנספים

יום אבל אזרחי לזכר הנספים

תמונה: JaneJJ/ Shutterstock.com חודש ימים בדיוק חלף מאז הפיגוע הטרוריסטי שביצעו לוחמי חמאס נגד ישראל.