חגיגות לכבוד יום ההולדת ה-71 למדינה היהודית בארגנטינה – WZO

חגיגות לכבוד יום ההולדת ה-71 למדינה היהודית בארגנטינה

כמו בכל שנה, המחלקה לעידוד העלייה בהצ"ע הכינה וערכה אירועים חגיגיים לכבוד יום עצמאותה של מדינת ישראל בכל מדינות בהן פועלת המחלקה. בכל כיתת האולפן של המחלקה נערך שיעור חגיגי ומיוחד, מלווה לרוב בכיבוד ישראלי מסורתי.

בבירת ארגנטינה בואנוס איירס נערך שיעור חגיגי בו התאספו תלמידי "אולפן התנועות", אותו המחלקה מפעילה בשיתוף עם מועצת תנועות הנוער (לומדים בו חברי התנועות "הבונים דרור", "השומר הצעיר", "עולם ביחד", "עץ חיים", "הנוער הציוני", "החלוץ למרחב").

השיעור החגיגי נערך תחת הכותרת "מסעדות ישראליות".

בתפריט:

1. המתאבנים: שיחה חופשית בעברית על יום העצמאות ועל מושגי היסוד של הציונות.

2. מנה ראשונה: מונחים ומושגים בעברית הקשורים בנושא האוכל והכיבודבהתאם לרמת התלמידים אשר התחלקו לקבוצות קטנות סביב השולחנות.

3. "מנה עקרית": פלאפל בלאפהכיד המלך וכמסורת ישראל.

4. ולקינוחשירה בציבור וברכות למדינת ישראל מפי התלמידים והמורים.

 

אם בבואנוסאיירס, כמו ברוב כיתות האולפן של המחלקה ברחבי התבל החליטו ללכת על התפריט הישראלית המובהק, אזי בכיתת האולפן של המחלקה במועדון אוס"ר בעיר רוסריו המורה ראובן הקר החליט יחד עם תלמידיו ללכת על הכיבוד הארגנטינאי המסורתיבתוספת עשירה של מושגי הציונות הקשורים ליום העצמאות.

 

ובערב יום העצמאות עצמו תלמדים ומורים רבים של אולפני המחלקה הפועלים בבואנוס איירס השתתפו באירוע מרשים שנערך באחד הפאבים הגדולים בעיר על ידי "לה קסה" (ארגון גג המאחד  סטודנטים יהודים רבים) בשיתוף פעולה עם המחלקה לעידוד עלייה ומוסדות אחרים כגון מסע, הלל והסוכנות היהודית. במסיבה השתתפו מאות צעירים.

 

בתמונות:
חגיגת "ולנו יש פלאפל" בבואנוסאיירס

 

שיעור חגיגי ברוסריו עם דגש על כיבוד ארגנטינאי מסורתי (כפי שניתן לראות בתמונה 8)

 

 

חגיגה לסטודנטים בפאב בבואנוסאיירס

21 מאי 2019
1 דקות קריאה
765
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

עדוד עליה חובק עולם

עדוד עליה חובק עולם

ב-11 נובמבר בסאו פאולו, ב-12 נובמבר בריו דה ז'ניירו (ברזיל) וב-17 נובמבר בפריז, בירת צרפת, נערכו ירידי עלייה.  כמיטב מסורתה, המחלקה לעידוד עליה בהסתדרות הציונית העולמית נטלה חלק פעיל בארגונם והעברתם של אירועים אלו אשר חשיבותם למפעל עידוד עליה לא תסולא בפז.
מבחן פסיכומטרי בפריז

מבחן פסיכומטרי בפריז

ב-5 ביולי התקיימו הבחינות הפסיכומטריות במסגרת הפרויקט מגמת עליה.
עולות מדברות

עולות מדברות

ראשת המחלקה לעידוד עלייה מרינה רוזנברג קוריטני: על יוזמתנו בשם עברית social club סופר ודובר לא מעט.