עיר שחוברה לה יחדיו – WZO

עיר שחוברה לה יחדיו

כ"ח אייר תשכ"ז (7 יוני 1967) צה"ל השלים את מצבע שחרור חלקה המזרחית של ירושלים. כך התגשם חלומם שנות אלפיים של היהודים על שיבתם לציון – במלוא מובן המלה וללא הסתייגויות. עד מלחמת ששת הימים היהודים ומדינה שלהם היו מנותקים מציון מרוב המקומות הקדושים של ירושלים. הסמלים הבולטים ביותר של היהודית, ההיסטוריה והתרבות שלנו, הוחזקו ע"י ממלכת ירדן ועיר הבירה שלנו הייתה מבותרת בחומת בטון.

עם יהודי כולו חוגג את כ"ח אייר כיום ירושלים ואף טבעי הוא, כי התנועה הציונית העולמית רואה ביום זה חגה העקרי.

השנה חגיגות לכבוד יום ירושלים נערכו בפורמט וירטואלי. המחלקה לעידוד עלייה בשת"פ עם עריית ירושלים, אופק ישראל, משרד הקליטה והסוכנות היהודית ערך טקס וקונצרט חגיגי, אליו נחשפו יותר מ-10  אלפים היהודים הגרים במדינות רבות בשלוש היבשות. את הצופים בירכו נשיא המדינה ראובן ריבלין, שרת הקליטה פנינה תמנו-שאטה, יו"ר הצ"ע אברהם דודבני וראשת המחלקה לעידוד עלייה מרינה רוזנברג-קוריטני, אשר בנאומה סיפרה ליהודי עולם על החג, על חשיבותה של  ירושלים בהווי ותרבות היהודית וגם על עקרי פעילותה של המחלקה למען שיבתם של  יהודים לציון:

"ירושלים של זהב,

של נחושת ושל אור,

הרי לכל שיריך,

אני כינור."

כל כך יפה כתבה המשוררת נעמי שמר. מרגש. מחמם את הלב. וההבטחה: "אם אשכחך ירושלים, שכח ימיני" שנשבע כל יהודי בכל רחבי העולם.

אנחנו חוגגים את יום ירושלים. יום ירושלים הוא יום חג לאומי. אנחנו גם מכנים אותו יום שחרור ירושלים יום חרות ירושלים ויום איחוד ירושלים. ירושלים היא בירת ישראל. אנחנו חוגגים את יום ירושלים בכ"ח באייר לציון איחוד העיר ירושלים תחת ריבונות ישראלית. ירושלים שחוברה לה יחדיו לאחר קרב הגבורה על ירושלים, במלחמת ששת הימים. הריבונות הישראלית כוננה בעיר העתיקה ובמזרח ירושלים, לאחר שחרור העיר מעול כיבוש זר. כולנו מכירים וזוכרים את תמונת הצנחנים של צה"ל ליד הכותל המערבי, שביעי ביוני, 1967. כינון הריבונות הישראלית קיבלה חיזוק בחוק יסוד:

ירושלים בירת ישראל.

ביום ירושלים נערכים בעיר ומחוצה לה, טקסי זיכרון ממלכתיים לחללים שלחמו בירושלים במלחמת ששת הימים. במקביל מצוין גם יום הזיכרון ליהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל. ולהשלמה, נערכים כמובן גם טקסים חגיגיים ושמחים.

נעמי שמר כתבה

"אך בבואי היום לשיר לך

ולך לקשור כתרים

קטונתי מצעיר בנייך

ומאחרון המשוררים.

כי שמך צורב את השפתיים

כנשיקת שרף

אם אשכחך ירושלים

אשר כולה זהב"

אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני מתחייב כל יהודי בכל מקום בעולם ואני, מרינה רוזנברג קוריטני,

ראשת המחלקה לעידוד עליה בהסתדרות הציונית העולמית, אני אוהבת את ירושלים.

כשעליתי לישראל מקזחסטן, בשנת 1995, עבורי ירושלים היתה סמל. סמל לעם היהודי. מגדלור שמאיר את הדרך לארץ ישראל. ירושלים כסמל לחוסנו של העם. ירושלים, עיר מאוחדת, מוארת, בירת ישראל. עבורי לעלות לישראל, להגיע לירושלים, היה הגשמת חלום.

מאז, כמורה, כחברת מועצת העיר באר שבע, כראשת המחלקה לעידוד העליה, אני עושה כדי שיהודי העולם יעלו לישראל. והמחלקה לעידוד העליה פועלת איתי במרץ, פועלת בהתמדה, בנאמנות, בכישרון. יזמנו את פרוייקט "גולדן גולדה". הענקנו פרס יוקרתי ל14 נשים שהקדישו מאמץ גדול ומיוחד למען עידוד העלייה בפריז צרפת, בלונדון בריטניה, בבואנוס איירס בארגנטינה, בניו יורק ארה"ב, בסאו פאולו ברזיל.

יזמנו, הקמנו והפעלנו 1,500 כיתות ללימוד עברית באירופה, בארה"ב ובאמריקה הדרומית.

חשפנו את השפה העברית וחיברנו יחד 50,000 משפחות של יהודים וחשפנו את שפת הקודש ליותר מרבע מיליון יהודים.

יזמנו וביצענו עשרות אירועים מיוחדים מול ועם קהילות יהודיות באירופה, קהילות בארה"ב ובדרום אמריקה. ועוד ידנו נטויה.

ואנחנו מחכים לכם כאן. מחכים לכם בעפולה, בחיפה, בגדרה, בתל אביב ובנתניה, בטבריה, באילת ובשדרות. מחכים לכם בכפרים ובעיירות, מחכים לכם בירושלים. בואו הביתה

היום אנחנו חוגגים את יום ירושלים. יהודי נוהג לברך ולאחל לעצמו בשנה הבאה בירושלים הבנויה.

נעמי שמר כתבה "ירושלים של זהב" ואנחנו מחכים לכם כאן.

בשנה הבאה בירושלים הבנויה. וכולנו אומרים אמן.

חג ירושלים שמח!

בתמונות – את המשתתפים בטקס חגיגי מברכים:

נשיא מדינת ישראל ראובן ריבלין

שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו-שאטה

ראש  העיר ירושלים משה לאון

יו"ר הצ"ע אברהם דובדבני

ראשת המחלקה לעידוד עלייה מרינה רוזנברג-קוריטני

מיטב אמנים ישראלים:

לצד לאירוע מרכזי ששודר לכל מדינות בהן פועלת המחלקה, צוות המחלקה לעידוד עלייה הכין וערך בכל מדינה ומדינה גם אירועים "מקומיים" לכבוד יום ירושלים עבור לתלמידי האולפנים שלה וחברי המועדונים עברית SOCIAL CLUB. להלן מספר תמונות המתעדות את האירועים האלה.

בארגנטינה:

ברזיל:

בריטניה:

ארה"ב:

צרפת:

26 מאי 2020
4 דקות קריאה
336
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

שיעור בונוס: הרצאתו של גבריאל שור

שיעור בונוס: הרצאתו של גבריאל שור

תלמידי האולפנים של המחלקה בסאו פאולו, התאספו להרצאתו של גבריאל שור, שהגיע במיוחד מישראל.
תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 מאי

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 מאי

Photo: The Acre prison after the break, 1947 / Wikimedia 2 מאי 1860 – בעיר פשט (אז אוסטרו-הונגריה, כיום חלק מבודפשט, הונגריה) נולד בנימין זאב הרצל, חוזה מדינת ישראל (נפטר ב-1904) 4 מאי 1917 – סוקולוב מתקבל לראיון אצל אפיפיור בנדיקטוס ה-15 בוותיקן.