עידוד העלייה בחוף המערבי – WZO

עידוד העלייה בחוף המערבי

המשלחת הייצוגית של מיטב המסבירנים בהנהגתה של ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברג-קוריטני ביקרה בסוף נובמבר בחוף המערבי של ארה"ב וקיימה סידרת מפגשים מרשימים ופורים עם קהילת דוברי הרוסית המונה כמאתיים אלף יהודים.

מלבד עובדי המחלקה, המשלחת כללה חמישה אנשים אשר כל אחד מהם השיג הישגים בולטים בתחום עיסוקו – החל מפרסום ושיווק עבור רפואה וסיעוד, ניהול עסקים ויעוץ פיננסי וכלה בחינוך, תיאטרון וקולנוע. כולם בזמנו עלו מבריה"מ לשעבר לישראל ובה ניבנו עצמם ותרמו לא מעט לבניין הארץ ולכן לכולם היה מה לספר ובמה להתחלק עם קהלי העיד שלהם.

במהלך שבוע ימים המשלחת קיימה 8 מפגשים מרשימים בלוס אנג'לס, סן חוזה וסן פרנסיסקו עם קבוצות עולים פוטנציאלים וכללו משפחות וסטודנטים. בלוס אנג'לס המשלחת ערכה גם יריד עידוד עלייה. סך כל לאירועים אלה נחשפו כאלף ומאה איש.

ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברג-קוריטני: "הקהילה היהודית הגדולה והחשובה זו לראשונה בתולדותיה קיבלה האפשרות להיחשף בצורה כה משמעותית לרוח הישראלית על כל גווניה ולגעת באופן כמעט מוחשי למדינת ישראל ולעידוד עלייה. "עבודתה של המשלחת שלנו הוכתרה בהצלחה רבה וכמובן לא נקפא על שמרינו ונמשיך לבנות גשרים חזקים ומשמעותיים עם קהילות יהודיות באשר הן בכלל ועם קהילת היהודים דוברי הרוסית בארה"ב בפרט".

בתמונה: מרינה רוזנברג-קוריטני נואמת בפני קהילת היהודים בסן חוזה

16 דצמ 2018
1 דקות קריאה
939
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

LIVE ירושלים

LIVE ירושלים

כך נקרא פסטיבל וירטואלי שערכה ב-28 אוגוסט המחלקה לעידוד עלייה בהצ"ע בשת"פ עם אופק ישראלי.  במשך 7 שעות אלפי היהודים מארה"ב וקנדה נפגשו במרחב מקוון עם הישראלים אשר היה להם מה לספר, לשיר ולנגן על ירושלים.
יום העצמאות באולפן אליעזר מקס בריו דה ז'נירו ברזיל

יום העצמאות באולפן אליעזר מקס בריו דה ז'נירו ברזיל

האולפן נפתח בשיאה של תקופה המגיפה בפברואר 2021 ועד היום כל הפעילות בו נעשתה אך ורק בזום.
מחלקת START UP

מחלקת START UP

חדשנות, חשיבה "מחוץ לקופסה" ועשייה יצירתית היוו "סמל המסחרי" וסגנון עבודתה של המחלקה לעידוד עלייה בהסתדרות הציונית העולמית מרגע הקמתה.