חצה את אוקיאנוס Café Olé פרויקט – WZO

חצה את אוקיאנוס Café Olé פרויקט

פרויקט Café Olé חצה את האוקיאנוס

פרויקט בשם זה (אם כי במקור הספרדי הוא נקרא טיפ-טיפה אחרת – Café Ole קרי, קפה עולה) נולד ביולי אשתקד במדינות דוברות ספרדית באמל"ט. הרעיון: ליצור תקשורת בין היהודים דוברי הספרדית לבין העולים ממדינות אלה, אשר באווירה אינטימית שדומה לשיח בבית קפה שכונתי, יתחלקו בנסיונם ויענו לשאלות של חבריהם מעבר האוקיאנוס.

מאז מפגשים בקפה עולה מתרחשים באופן קבוע והודות לאפשרויותיו של מרחב מקוון, בהם משתתפים לא רק יהודי ארגנטינה ואורוגוואי, אלא גם יהודים שגרים במדינות אחרות של אמל"ט.

כעת הפרויקט חצה את האוקיאנוס האטלנטי ו"תורגם" לצרפתית קרי, הועתק בצרפת ובלגיה. להלן תרגום המודעה על כך:

בבית הקפה שלנו תקבלו תשובות לכל שאלותיהם לגבי עלייתכם. חושבים על עלייה לישראל, אך אינכם יודעים, אלו צעדים יש לנקוט לקראת זה? נרתעים מהבירוקרטיה? על מנת לספק לכם את כל המידע והידע הדרוש, המחלקה לעידוד עלייה בהצ"ע מזמינה אתכם לקפה עולה. במהלך חמישה מפגשים וירטואליים בבית הקפה שלנו תוכלו לשוחח באווירה נוחה ולא פורמלית עם אלה שעוסקים בקליטת העולים דוברי צרפתית באופן מקצועי.

ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברג קוריטני:

העתקתו של הפרויקט קפה עולה למדינות דוברות צרפתית – עוד דוגמה מיני רבות לנכונותם של כל עובדי המחלקה באשר הם לא רק ליצור וליזום, אלא לקבל ולפתח את הרעיונות של עמיתיהם העובדים מטעם המחלקה במדינות אחרות. כך, הפרויקט עברית Social Club שנולד לפני שנתיים ברצפת, כעת פעולה בהצלחה מרובה בכל מדינות ובכל שפות אשר בהן פועלת המחלקה. כעת נציגינו בצרפת ובלגיה העתיקו יוזמה שנולדה לפני כחצי שנה בארגנטינה. זו רק התחלה. אני סמוכה ובטוחה שגם פרויקט זה יהפוך במהרה לכלל עולמי.

2 מרץ 2021
1 דקות קריאה
776
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

מדע על הר – עידוד עליה עם פרופסורים באווירה בלתי-פורמלית

מדע על הר – עידוד עליה עם פרופסורים באווירה בלתי-פורמלית

ב-7 באפריל התקיים בפריז האירוע הפרונטלי הראשון מאז תחילת המגיפה: אירוע "מדע על הבר" – בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת בר אילן.
ישראל ברוסריו, ארגנטינה

ישראל ברוסריו, ארגנטינה

המחלקה לעידוד העלייה של ערכה ברוסריו, ארגנטינה אירוע מיוחד במינו ושמו "יום ישראל".
עדוד עליה חובק עולם

עדוד עליה חובק עולם

ב-11 נובמבר בסאו פאולו, ב-12 נובמבר בריו דה ז'ניירו (ברזיל) וב-17 נובמבר בפריז, בירת צרפת, נערכו ירידי עלייה.  כמיטב מסורתה, המחלקה לעידוד עליה בהסתדרות הציונית העולמית נטלה חלק פעיל בארגונם והעברתם של אירועים אלו אשר חשיבותם למפעל עידוד עליה לא תסולא בפז.