מדע על הר – עידוד עליה עם פרופסורים באווירה בלתי-פורמלית – WZO

מדע על הר – עידוד עליה עם פרופסורים באווירה בלתי-פורמלית

ב-7 באפריל התקיים בפריז האירוע הפרונטלי הראשון מאז תחילת המגיפה: אירוע "מדע על הבר" – בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת בר אילן.

במסגרת כנס ננוטכנולוגיה שהתקיים בפריז ב-UPC הגיעה לפריז משלחת מכובדת של מדענים, בהם פרופ' עדי סלומון מבר אילן וד"ר מרטין אוהיים מה-CNRS, אשר סיפרו על המחקרים שלהם. האווירה הייתה נינוחה ומאוד בלתי פורמלית. פרופ' ג'ררדו ביק, יליד ארגנטינה שעבד ולמד בצרפת, סיפר על העלייה שלו, על הסטודנטים שהגיעו אליו להתמחות או לימודי המשך – והחליטו בעקבות כך לעשות עליה.

כחמישים איש הגיעו לשמוע את האורחים מישראל. חלק מהסטודנטים הגיעו מלווים בהוריהם כדי לשמוע על הלימודים בארץ ומהן האפשרויות שעומדות בפניהם. המיקום שנבחר – בלב פריז, ברובע שבו מרוכזות רבות מהאוניברסיטאות – תרם רבות לאווירה הכללית בכלל ולהצלחת האירוע בפרט.

11 אפר 2022
1 דקות קריאה
312
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

"…יושב בסן פרנסיסקו על המים"

"…יושב בסן פרנסיסקו על המים"

בשבוע החולף (ב-13 בפברואר),  נפתחה בחגיגיות, בעיר סן פרנסיסקו (ארה"ב) כיתת אולפן חדשה של המחלקה לעידוד העלייה של הצ"ע.
פעולות למען אנשים שנחטפו

פעולות למען אנשים שנחטפו

במחנה תנועת הנוער נועם בסאו פאולו, במהלך הטקס הסיום ביום שבת, ה-27 בינואר, הוצתו 136 נרות לזכר 136 האנשים שעדיין נחטפו ונמצאים בשבי בעזה.
חורף חם בברזיל

חורף חם בברזיל

בחודש יולי בחצי הדרומי של כדור הארץ תלמידים ומורים נחים ומבלים בחושפת החורף.