מדע על הר – עידוד עליה עם פרופסורים באווירה בלתי-פורמלית – WZO

מדע על הר – עידוד עליה עם פרופסורים באווירה בלתי-פורמלית

ב-7 באפריל התקיים בפריז האירוע הפרונטלי הראשון מאז תחילת המגיפה: אירוע "מדע על הבר" – בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת בר אילן.

במסגרת כנס ננוטכנולוגיה שהתקיים בפריז ב-UPC הגיעה לפריז משלחת מכובדת של מדענים, בהם פרופ' עדי סלומון מבר אילן וד"ר מרטין אוהיים מה-CNRS, אשר סיפרו על המחקרים שלהם. האווירה הייתה נינוחה ומאוד בלתי פורמלית. פרופ' ג'ררדו ביק, יליד ארגנטינה שעבד ולמד בצרפת, סיפר על העלייה שלו, על הסטודנטים שהגיעו אליו להתמחות או לימודי המשך – והחליטו בעקבות כך לעשות עליה.

כחמישים איש הגיעו לשמוע את האורחים מישראל. חלק מהסטודנטים הגיעו מלווים בהוריהם כדי לשמוע על הלימודים בארץ ומהן האפשרויות שעומדות בפניהם. המיקום שנבחר – בלב פריז, ברובע שבו מרוכזות רבות מהאוניברסיטאות – תרם רבות לאווירה הכללית בכלל ולהצלחת האירוע בפרט.

11 אפר 2022
1 דקות קריאה
668
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

לנטוע תקוה

לנטוע תקוה

Photo:  CHAIYARAT / Shutterstock.com תלמידי אולפן קיץ של המחלקה לעידוד עלייה בהצ"ע מבבואנוס איירס, בירת ארגנטינה ערכו ביחד עם המורים ועם צוות המחלקה באמל"ט את סדר ט"ו בשבט.
המחלקה הציגה את הישגיה בפני צירי הקונגרס הציוני המיוחד

המחלקה הציגה את הישגיה בפני צירי הקונגרס הציוני המיוחד

הסתיים הקונגרס הציוני המיוחד שנערך בבנייני האומה בירושלים בסימן 75 שנה למדינת ישראל.
ביום הזה בהיסטוריה: 3 במרץ 1912, התארגנות הציונית הנשית 'הדסה' הוקמה בארצות הברית.

ביום הזה בהיסטוריה: 3 במרץ 1912, התארגנות הציונית הנשית 'הדסה' הוקמה בארצות הברית.

ארגון הדסה, ארגון הציוניות הנשים של אמריקה, אחד מארגוני הציוניות הנשים הגדולים בעולם, הוקם ב-3 במרץ 1912 על ידי הנרייטה סאלד.