תולדות הציונות ומדינת ישראל: 8–15 ינואר – WZO

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 8–15 ינואר

בית הספר החקלאי "מקווה ישראל"

9 ינואר 1952 – הכנסת מאשרת את הסכם השילומים עם גרמניה המערבית.

10 ינואר 1961 – הספינה "אגוז", שעסקה בהוצאת יהודים ממרוקו באורח לא חוקי, טובעת בדרכה לגיברלטר. 42 מהנוסעים נספים. האסון חושף את מצוקת יהודי מרוקו המבקשים לעלות לישראל, אך אינם יכולים לעשות זאת בשל התנגדות השלטונות. בעקבותיו נוצרים קשרים עם חצר המלכות במרוקו, ומושג הסכם ליציאה המונית של יהודים. עד 1964 ייצאו ממרוקו 80 אלף יהודים ורובם יגיעו לישראל.

11 ינואר 1869 – קרל נטר קורא בפני הנהלת חברת כי"ח את דו"ח שלו על ביקורו בארץ ישראל ומציע להקים, בשלב ראשון, ביתספר חקלאי. הוא מודיע על נכונותו לעמוד בראש המפעל. במהלך השנה הוא עושה צעדים לביצוע התכנית.

11 ינואר 1935 – נוסד הקיבוץ הדתי על ידי קבוצות הכשרה דתיות. יישובו הראשוןטירת צביעולה על הקרקע ב-1937.

11 ינואר 1971 – נתן צירולניקוב, עולה חדש מברית המועצות, מתקבל בבואו ארצה בטקס חגיגי, משום שהוא האזרח השלושה מליון של מדינת ישראל.

13 ינואר 1964 – ועידת פסגה ראשונה של ראשי מדינות ערב מתכנסת בקהיר. מאשרת את החלטה להטות את מקורות הירדן, כדי למנוע מים מישראל.

15 ינואר 1973 – פגישה היסטורית בוותיקן: ראש ממשלת ישראל, גולדה מאיר, נפגשת לראשונה עם האפיפיור.

15 ינו 2022
1 דקות קריאה
720
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

לא מתאים לתפקיד מקצועי

לא מתאים לתפקיד מקצועי

בנוסף להצהרה המזויפת שהתקיימה התקפה טרוריסטית מצד חמאס ב-7 באוקטובר "לא קרתה במקום ריק", המזכיר הנוכחי של האומות המאוחדות, אנטוניו גוטרש, הוסיף משהו חדש.
הקונגרס הציוני המיוחד בסימן 75 שנה למדינת ישראל

הקונגרס הציוני המיוחד בסימן 75 שנה למדינת ישראל

הקונגרס הציוני המיוחד בסימן 75 שנה למדינת ישראל 🇮🇱 אחרי שאת הקונגרס האחרון קיימנו במתכונת דיגיטלית בצל מגפת הקורונה, החלטנו להתכנס שוב בירושלים, בירתנו הנצחית, כדי לעסוק בנושאים החשובים שעל סדר היום של העם היהודי ולחגוג 75 שנה למדינתנו הנפלאה.
מחלקת START UP

מחלקת START UP

חדשנות, חשיבה "מחוץ לקופסה" ועשייה יצירתית היוו "סמל המסחרי" וסגנון עבודתה של המחלקה לעידוד עלייה בהסתדרות הציונית העולמית מרגע הקמתה.