שנה טובה – WZO

שנה טובה

היום הוא ה-31 בדצמבר – היום האחרון של שנת 2023. הטרגדיה של ה-7 באוקטובר הפריעה לשגרת חיינו הרגילה. לכן, השנה היוצאת לעולם לא תהיה זו שחלמנו עליה פעם. אך היא פתחה לנו את העיניים לערך האמיתי של מה שיש לנו ומה עלינו לעשות בעתיד.

שנה טובה.

המחלקה לעידוד עליה של ההסתדרות הציונית העולמית.

31 דצמ 2023
1 דקות קריאה
936
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 15–8 בנובמבר

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 15–8 בנובמבר

Photo: The day after Kristallnacht 8 נובמבר 1899 – הרצל כותב ביומנו: "אם עד התכנס הקונגרס הרביעי לא אתקדם עם הממשלה התורכית, אכין בצנעה את עניין קפריסין (התישבות יהודית באי הסמוך לארץ ישראל – ראה 23 אוקטובר 1902).
תולדות הציונות ומדינת ישראל: 16–23 ינואר

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 16–23 ינואר

תמונה: אוניית המעפילים אף על פי כן – מעפילים מועברים לאוניית גירוש למחנות סגורים בקפריסין / Wikimedia 17 ינואר 1927 – ד"ר חיים ויצמן חותם על הסכם עם לואי מרשל, מראשי ה"לא–ציונים" בארה"ב, על הקמת הסוכנות היהודית המורחבת.
יום העצמאות של מדינת ישראל ב-LA  וב-NY

יום העצמאות של מדינת ישראל ב-LA  וב-NY

כמנהגה, המחלקה לעידוד העלייה בשיתוף פעולה עם ארגונים יהודיים מקומיים ועם קהילות מקומיות ערכה סדרת אירועים מרשימים לכבוד יום הולדתה של מדינת ישראל הן בחוף המערבי והן בחוף המזרחי של ארה"ב.