השבוע השני של יולי בתולדות הציונות ומדינת ישראל – WZO

השבוע השני של יולי בתולדות הציונות ומדינת ישראל

9 יולי 1964 – ממשלת ישראל מחליטה להעלות ארצה את עצמותיו של מנהיג התנועה הרוויזיוניסטית זאב ז'בוטינסקי. ארונו נטמן בטקס ממלכתי בהר הרצל.

11 יולי 1920 – בלונדון קמה ויצ"ו (WIZO – Women’s International Zionist Organization)

11 יולי 1947 – מחופי צרפת מפליגה אוניית המעפילים "יציאת אירופה תש"ז" ובה 4,500 עולים.

12 יולי 2006 – החלה מלחמת לבנון השניי

13 יולי 1930 – בקיבוץ קבוצת הכנרת נולדה נעמי שמר – משוררת ומלחינה ישראלית דגולה.

14 יולי 1966 – פעולה אחרונה של צה"ל נגד ציוד ההטייה הסורי: מטוסי חיל האוויר תוקפים טרקטורים ודחפורים בעומק שטח סוריה. בעקבות התקיפה סורים מפסיקים את פעולות הטיה.

15 יול 2021
1 דקות קריאה
992
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

עבנו לפעילות מקוונת

עבנו לפעילות מקוונת

ראשת המחלקה לעידוד עלייה מרינה רוזנברג-קוריטני: כולנו עוברים תקופה לא קלה.
שיעור בונוס תרתי משמע

שיעור בונוס תרתי משמע

במסגרת שיעור בונוס באולפן של המחלקה בעיר טולוז אשר בדרומה של צרפת, המחלקה ערכה מפגש וירטואלי מרתק עם "שגרירת העברית" שלה דר' גלוריה וולוחונסקי.  גלוריה העבירה לתלמידים הרצאה מרתקת תחת הכותרת "החיים בחלל".  ד"ר וולוחונסקי בשנות ילדותה עלתה לארץ מבריה"מ לשעבר ועשתה קריירה של מדענית מרשימה.
עדוד עליה חובק עולם

עדוד עליה חובק עולם

ב-11 נובמבר בסאו פאולו, ב-12 נובמבר בריו דה ז'ניירו (ברזיל) וב-17 נובמבר בפריז, בירת צרפת, נערכו ירידי עלייה.  כמיטב מסורתה, המחלקה לעידוד עליה בהסתדרות הציונית העולמית נטלה חלק פעיל בארגונם והעברתם של אירועים אלו אשר חשיבותם למפעל עידוד עליה לא תסולא בפז.