תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 מרץ – WZO

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 מרץ

1 מרץ 1906 – בירושלים נפתח בית הספר לאמנות בצלאל.

1 מרץ 1918 – הגדוד העברי מס' 38 מגיע מאנגליה למצרים. מתאמן לקראת כניסתו לקו החזית בארץ ישראל.

1 מרץ 1920 (י"א באדר תר"ף) – קרב תל חי. ערבים תוקפים את תל חי. במהלך היום נופלים יוסף טרומפלדור וחמישה מחבריו. יחד עם שני חללים שנפלו קודם לכן מגיע מספר הנופלים לשמונה. במגנים עוזבים את תל חי ולאחר ימים אחדים גם את כפר גלעדי ומטולה (חמארה פונתה בתחילת ינואר).

2 מרץ 1939 – תחילת שידורי קול ציון הלוחמת, תחנת הרדיו של האצ"ל

3 מרץ 1912 – בניו יורק קם "הדסה", ארגון נשים ציוניות. בשל חג פורים שחל באותו יום, נבחר השם הדסה, כינויה של אסתר המלכה.

5 מרץ 1902 – ייסוד תנועת המזרחי של היהדות הדתיתציונית בווילנה. זוהי ההתארגנות המפלגתית הראשונה במסגרת התנועה הציונית, ביוזמת הרב יעקב יצחק ריינס.

6 מרץ 1897 – הרצל מכנס פגישה של נציגי אגודות חובבי ציון מגרמניה, אוסטריה וגליציה לדיון בתוכניותיו. מציע לכנס תוך תקופה קצרה קונגרס ציוני שבו ישתתפו נציגים מכל העולם היהודי. התכנית נתקלת בהתנגדות עזה של חוגים רבניים, ראשי קהילות ואף של פעילי תנועת חיבתציון.

6 מרץ 1946 – ועדת החקירה האנגלואמריקאית מגיעה לארץ ישראל. מורכבת משישה חברים בריטיים ושישה אמריקנים. תנועת המרי היהודית מודיעה כי בעת שהות הוועדה בארץ יופסקו הפעולות הצבאיות.

6 מרץ 1949 – ממשלה קבועה ראשונה, בראשותו של דוד בן גוריון, זוכה לאימון הכנסת.

4 מרץ 2022
1 דקות קריאה
785
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

שיעור בונוס תרתי משמע

שיעור בונוס תרתי משמע

במסגרת שיעור בונוס באולפן של המחלקה בעיר טולוז אשר בדרומה של צרפת, המחלקה ערכה מפגש וירטואלי מרתק עם "שגרירת העברית" שלה דר' גלוריה וולוחונסקי.  גלוריה העבירה לתלמידים הרצאה מרתקת תחת הכותרת "החיים בחלל".  ד"ר וולוחונסקי בשנות ילדותה עלתה לארץ מבריה"מ לשעבר ועשתה קריירה של מדענית מרשימה.
גם כמות וגם איכות

גם כמות וגם איכות

תנאי הכרחי לעידוד עלייה – הקניית ידע רחב ועמוק בכל הקשור לישראל ליהודים באשר הם.
אור איתן

אור איתן

לרגל חג האורים, ההסתדרות הציונית העולמית יזמה יחד עם המשרד  הדיגיטלי הלאומי פרויקט חדשני בשם LIGHT  THE SHARE כולנו אור איתן.