פסטיבל הציונות בדרום אמריקה – WZO

פסטיבל הציונות בדרום אמריקה

במהלך חודש אוגוסט, מרינה רוזנברג–קוריטני, יו"ר המחלקה לעידוד עלייה בהסתדרות הציונית העולמית ערכה ביקור בשתי המדינות הענקיות בדרום אמריקה, ארגנטינה וברזיל.

תכנית הביקור הייתה עמוסה מאוד. עקרה הייתה פגישות ושיחות אם המורים והתלמידים של האולפנים אשר המחלקה לעידוד העלייה פתחה ומפעילה בארגנטינה וברזיל. רשת זו חובקת את המדינות הענקיות האלה מצפונן עד דרומן. במסגרת הביקור נערך מספר גם רב של בפגישות ומפגשים חשובים ופורים עם מנהיגי הקהילות היהודיות במדינות הנ"ל

ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברגקוריטני: " תוך פרק זמן קצר (בארגנטינה קצת יותר משנתיים ובברזיל קצת יותר משנה אחת בלבד) האולפנים שלנו הפכו למרכזי החיים והפעילות הציונית בעריהן. הם הולמים במאת האחוזים את שמם הרשמי מרכזי הכנה לעלייה פשוטו כמשמעו. הדבר הוכח בפעם נוספת כאשר לי ומנהיגי הצ"ע היה העונג והכבוד להיפגש ולברך ברכת הצלחה לתלמידים שלנו המתכננים בקרוב לעלות ארצה, הביתה.

זה כמובן הייתה התכלית של ביקורנו בדרום אמריקה, אך אין לזלזל בחשיבותם של מפגשים שערכנו עם מנהיגים יהודיים וציונים מקומיים, אתם ערכנו דיונים פורים בתכניות לעתיד, הכוללות הרחבה, העמקה והתחדשות של הפעילות המעודדת עלייה על כל גווניה.

במסגרת ביקורי זה עלינו על עוד מספר נושאים מעניינים ומבטיחים. כוונה על כך, שבבתי ספר יהודיים אשר תלמידיהם לומדים עברית ותכנים ציוניים במסגרת תכנית הלימודים קרי, מחוץ למסגרת האולפנים שלנו, מצאנו ביקוש רב להעשרת הלימודים הציונים מחד, ולהוספת מסגרת לימודים להורי התלמידים.

אין להאריך בהסברים עד כמה חשוב לגוון ולהעמיק את הפעילות הציונית בקרב בני נוער המתבגרים. על כך מעיד גם הניצוץ בעיני החבר'ה האלה כאשר ערכתי אתם שיחות כנות על מדינת ישראל ועל חשיבותו של מפעל העלייה. חשוב גם עניין של הידוק הקשר של הורי הנערים האלה לציונות. לשם כך אנו מתכוונים לפתוח בבתי ספר כאמור קורסים לשפה העברית המיועדים להורי התלמידים, אשר בהם יילמדו המורים של  אולפנים/מרכזי עידוד עלייה שלנו, אשר להם אני חייבת לומר תודה מקרב על היצירתיות שהם מגלים בשיעוריהם ובבניית תכניות הלימודים.

לסיום, איני יכולה לא להזכיר בפעם נוספת את הטקס המרשים והמרגש של הענקת הפרס "גולדן גולדה" אשר גם הוא היה גולת הכותרת של הביקור, אך עליו כבר סיפרנו בנפרד.

3 ספט 2018
2 דקות קריאה
723
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 מאי

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 מאי

Photo: The Acre prison after the break, 1947 / Wikimedia 2 מאי 1860 – בעיר פשט (אז אוסטרו-הונגריה, כיום חלק מבודפשט, הונגריה) נולד בנימין זאב הרצל, חוזה מדינת ישראל (נפטר ב-1904) 4 מאי 1917 – סוקולוב מתקבל לראיון אצל אפיפיור בנדיקטוס ה-15 בוותיקן.
כולכם אמיצים ונועזים, כולנו גאים בכם

כולכם אמיצים ונועזים, כולנו גאים בכם

Photo: Ivan Kruk / shutterstock.com אנו ממשיכים לפרסם מכתבים שכותבים תלמידי האולפנים של המחלקה ברחבות תבל לחיילינו הלוחמים בחזיתות של מלחמת חרבות ברזל.
ידוע הרי שהחודש תשרי הוא החודש מאוד חגיגי…

ידוע הרי שהחודש תשרי הוא החודש מאוד חגיגי…

אכן, חודש תשרי מלא חגים ומצוות כרימון זרעים, והשליחים של המחלקה וגם המורים והתלמידים של האולפנים שלה ברחבי תבל יודעים לערוך חגיגות לכבוד חגי תשרי ולחגוג אותם כיאה.