עולים על הי-טק – WZO

עולים על הי-טק

המחלקה לעידוד העלייה יזמה פרויקט חדש ופורץ דרך שתכליתו – עידוד עלייתם של אנשי הי-טק ומהנדסים.

רעיון הפרויקט נוצר כאשר נודע לצוות המחלקה על קיומה בצרפת של תערוכת "ויוה-טק", בה חברות הי-טק ישראליות מציגות את עצמן ואת הישגיהן. על כן, המחלקה החליטה להפגיש את אנשי הי-טק ישראלים עם העולים הפוטנציאלים – הצעירים מצרפת הלומדים מקצועות הי-טק או נמצאים בתחילת הקריירה המקצועית קרי, לקיים אירוע חשוב אשר כל-כולו עידוד עלייה פשוטו כמשמעו.

את האירוע הוחלט לקיים בצמוד לפתיחת התערוכה אשר תוכננה ל-16 מאי.

המחלקה ערכה עבודת הכנה יסודית ומעמיקה, במסגרתה הופצו הזמנות לסטודנטים בבתי ספר למהנדסים, לסטודנטים ובוגרי פוליטכניק, וגם לבעלים ואנשי הנהלה של חברות הי-טק צרפתיות. יצרנו גם קשר עם ארגוני הסטודנטים היהודים בבתי בספר למהנדסים ובבית הספר הגבוה למסחר (HEC  ) ובאוניברסיטת . PARIS DAUPHINE

הרישום התבצע באופן מקוון והיענות הייתה גבוהה למפתיע. מתוך כ-80 נרשמים, לאירוע עצמו הגיעו כ-50 איש בני גילים בין  20 ל-40, ומדובר בהצלחה כבירה בהתחשב בעובדה כי מדובר בתקופת המבחנים בכל מוסדות האקדמיה.

 

ובכן, אחרי עבודת הכנה יסודית, ב-15 מאי נערך המפגש עצמו.

 

במפגש נדונו נושאים כגון הבדלי התרבויות הכלליות ודפוסי עבודה בצרפת ובישראל, הביקוש הגדול למהנדסים בישראל והגורמים לכך, תנאי העבודה והשכר, התחומים המבוקשים ביותר ועוד.  

 

בפאנל השתתפו בעלי חברות סטארט-אפ שהגיעו לתערוכת "ויוה טק": ג'רמי קלצקין וגבריאל לוי מ-SNC, ג'רמי ישראל מ-JUNO, רפאל קנייס מ-Anamnese, לירון שמעוני מ-ANNATEL, רפאל אונגליק ויוסי כהן מ-CURL CONSULTING. באמצעות וידאו בפנאל השתתף גם מנו כהן מחברת WIX הנמצא בישראל ו-אוליביה הרץ, נשיא עמותת בוגרי פוליטכניק, שתרם מניסיונו וקשריו וסייע להצלחת האירוע. חשוב לציין כי כל משתתפי הפאנל הם הישראלים שעלו ארצה מצרפת. כולם נרתמו בשמחה לעניין ועשו זאת בהתנדבות!

 

כל אחד מחברי הפאנל הציג בקצרה ואת תחום התמחותו ולאחר מכן הוקדש זמן לשאלות הקהל.

את הערב הנחה מיכאל מנהיים מהמחלקה המסחרית בשגרירות ישראל.

הערב המשיך סביב קוקטייל שבו המשתתפים דיברו עם חברי הפאנל באופן אישי,  החליפו פרטי קשר, דיברו על אפשרויות תעסוקה בישראל. העובדה שמרבית המשתתפים וחברי הפאנל נשארו עד סוף הערב מעידה על הצלחתו של האירוע.

 

ראשת המחלקה לעידוד העלייה מרינה רוזנברג-קוריטני בירכה את מארגני האירוע וציינה כי יש להמשיך את פרויקט איכותי זה  ולהרחיבו ככל האפשר.  "חשוב מאוד כי הודות ליוזמות כגון אלה אנו מגיעים עם מסרים איכותיים ביותר של עידוד עלייה לקהלים חדשים של עולים פוטנציאלים אשר לא בהכרח היו חשופים עד כה לפעילות במסגרת הקהילות היהודיות. כבר בימים אלה אנו פועלים למען המשכיותו של הפרויקט החשוב הזה ומתכננים אירועים נוספים במסגרתו" – אמרה מרינה רוזנברג-קוריטני.

24 מאי 2019
2 דקות קריאה
433
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

תכל שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה

תכל שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה

ובכן, תמה שנת הלימודים באולפנים של המחלקה במחצית הצפונית של כדור הארץ קרי, בארה"ב, בלגיה, בריטניה וצרפת.
תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 מרץ

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 1–7 מרץ

1 מרץ 1906 – בירושלים נפתח בית הספר לאמנות בצלאל.
כן ירבו

כן ירבו

להלן מכתב שקיבל רכז המחלקה לעידוד עלייה בארגנטינה, צ'ילה ואורוגוואי אלחנדרו מלינקובסקי מקבוצת תלמידי "אולפן 300 שעות", אשר מובילה בבואנוס איירס המורה סילביה מנוחין.