פוגרום אנטישמי באמסטרדם – WZO

פוגרום אנטישמי באמסטרדם

ב-7 בנובמבר בבירת הולנד, אמסטרדם, התקיים משחק כדורגל של ליגת האירופה בין "מכבי" (תל אביב) ל"איאקס" המקומי. לאחר המשחק, אוהדים מישראל נתקלו בתקיפה מאורגנת ורחבת היקף מצד אקסטרמיסטים פרו-פלסטינים.

Dutch police. Photo: tsuguliev / depositphotos.com

עדי ראייה וקורבנות מספרים כי התוקפים היו מאורגנים בקבוצות, שתקפו, רדפו והכו באכזריות את הישראלים ברחובות, תוך קריאת סיסמאות פרו-פלסטיניות. הם ידעו באילו מלונות שהו הישראלים וניסו לפרוץ אליהם. כל אלה מראים כי לא הייתה זו עימות בין אוהדי כדורגל, כפי שניסו להציג כמה מכלי התקשורת, אלא פוגרום מתוכנן היטב. התוקפים תיאמו את פעולותיהם באמצעות רשתות חברתיות. למרות האזהרות על אפשרות לאירועים, משטרת הולנד הציגה חוסר יכולת.

באור העובדות שנחשפו לאחרונה, כי חלק משוטרי הולנד מביעים בפומבי את חוסר רצונם לשמור על אובייקטים יהודיים, בהסתמך על עקרונות מוסריים, עולה השאלה: האם עמדת אותם שוטרים והפוגרום שהתרחש הם חוליות באותה שרשרת או, במילים אחרות, שני צדדים של אותה מטבע, ששמה אנטישמיות? למה אירועים אנטישמיים ממשיכים להישתק, למרות ההצהרות הרועשות על מאבק באנטישמיות? האם מדינות אירופה מוכנות סוף סוף לעבור מדברים למעשים, כדי להבטיח את בטחונם של הקהילות היהודיות והישראלים ולהתמודד באופן ממשי עם האיום הגובר?

סימבולי שזה קרה ערב יום הזיכרון לליל הבדולח, שהתרחש מ-9 ל-10 בנובמבר 1938 והניח את היסודות לרדיפה ההמונית ביותר של יהודים בהיסטוריה האנושית.

17 נוב 2024
1 דקות קריאה
607
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

משחקי מכביה בבודפשט

משחקי מכביה בבודפשט

בסוף יולי – תחילת אוגוסט משחקי נערכו מכביה על אדמת אירופה, בבירת הונגריה בודפשט.
בשעה טובה

בשעה טובה

בשעה טובה, בחודש מאי נפתחה עוד כיתת עידוד עלייה (אולפן) ליד הארגון "אל לזו"  (El Lazo) בשכונת פלרמו בבואנוס איירס.
אתחלתא דגאולה

אתחלתא דגאולה

מיזם "גאולה" מכשיר מנהיגות צעירות ברחבי העולם לפעילות ציונית, בהשראתה של גאולה כהן ז״ל, חברת הכנסת, לוחמת המחתרת וכלת פרס ישראל.