הסרט התיעודי על הטרגדיה בפסטיבל נובה זכה בפרס אמי – WZO

הסרט התיעודי על הטרגדיה בפסטיבל נובה זכה בפרס אמי

הסרט התיעודי הישראלי "נרקוד שוב" ("We will dance again") בבימויו של יריב מוזר זכה בפרס "אמי" בקטגוריית "הסרט התיעודי הטוב ביותר על אירועים נוכחיים". הסרט מוקדש לטרגדיה בפסטיבל המוזיקה Nova ב-7 באוקטובר 2023.

Memorial composed of photos of young Israelis killed during the terrorist attack on the NOVA Festival. Photo by jomahepu@gmail.com / depositphotos.com

הסרט הוא פרויקט בינלאומי: ביצירתו השתתפו האמריקאית Paramount+, הבריטית BBC והישראלית HOT.

המיוחד בעבודתו של מוזר הוא בשיטת היצירה. הסרט באורך 90 דקות מציג רקונסטרוקציה כרונולוגית של האירועים, המבוססת על צילומים מטלפונים ניידים ומצלמות גוף, וכן עדויות של ניצולים. לדברי הבמאי עצמו, הרעיון ליצירת סרט תיעודי עלה בראשו כבר מספר שעות לאחר תחילת ההתקפה, והוא קיבל גישה למקום הטרגדיה לאחר יומיים.

הסרט מורכב לחלוטין מחומרי ארכיון: צילומים בטלפונים ניידים, הקלטות ממצלמות רכב, חומרים מרשתות חברתיות וראיונות עם עדי ראייה. הבמאי החל לאסוף את החומרים הללו מיד לאחר הטרגדיה, מוצא צילומים שניצולים פרסמו ברשתות החברתיות.

בקבלת הפרס, מוזר הקדיש אותו "לשחרור הבטוח והמיידי של השבויים שעדיין נמצאים בעזה". הוא הדגיש כי הסרט משמש מסמך היסטורי המתעד את האירועים כפי שהתרחשו.

האירועים של ה-7 באוקטובר הפכו, לדעת מומחים, לאחת הטרגדיות המתועדות ביותר בהיסטוריה האנושית – כמעט לכל המשתתפים היו טלפונים ניידים, ונשמרו מספר רב של צילומים והודעות. המאפיין הזה אפשר ליצור סרט שמקבל הערכה על דיוקו הרגשי והאמינות בתיאור האירועים הטרגיים.

העבודה זכתה לביקורות חיוביות מהתקשורת הבינלאומית והקהילה המקצועית. השופטים הדגישו כי הסרט "הופך את הכאב לעדות, ואת העדות – לזיכרון היסטורי".

28 יונ 2025
1 דקות קריאה
561
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

בשעה טובה, נפתחים אולפנים חדשים של המחלקה לעידוד העלייה בלוס אנגלס וסן פרנסיסקו

בשעה טובה, נפתחים אולפנים חדשים של המחלקה לעידוד העלייה בלוס אנגלס וסן פרנסיסקו

בסוף שנת 2018 ביקרה בחוף המערבי של ארה"ב משלחת גדולה מטעם המחלקה לעידוד העלייה בראשותה של ראשת המחלקה מרינה רוזנברג-קוריטני.
שיעור בונוס של טייסת קרב

שיעור בונוס של טייסת קרב

שיעורי בונוס – כך הנקרא אחד פרויקטים הדגל של המחלקה לעידוד עלייה בהצ"ע.
חנוכה: אחרי חושך בא אור

חנוכה: אחרי חושך בא אור

חג החנוכה נחגג לכבוד ניצחון לוחמי יהודה הקדומים ולנס האלוהי שבזכותו נר עשוי מטיפת שמן דלק במנורת המקדש המשוחרר דלק כל שמונה ימים.