מהפכה בתפוצות – WZO

מהפכה בתפוצות

כך הגדיר הרב בן ציון לסקין – מנחה ומגיש האירוע, עליו מסופר למטה, את פעילותה של ראשת המחלקה לעידוד עלייה בהסתדרות הציונית העולמית מרינה רוזנברג קוריטני ושל עמיתיה. אכן, תוך פחות מ-6 שנות פועלה של המחלקה, היא הצליחה לחזק באופן משמעותי את הקשרים בין עשרות קהילות יהודיות ועשרות אלפים יהודים לבין מדינת ישראל. במקומות רבים קשרים אלו נוצרו יש מאין. כפי שציין הרב לסקין, הדבר נכון שבעתיים לגבי קהילת היהודים דוברי הרוסית בצפון אמריקה.

על מנת לחזק עוד יותר את הקשרים שנוצרו על ידה, המחלקה מפעילה בארה"ב וקנדה רשת מרכזי עידוד עלייה (כיתות אולפן), עורכת מפגשים, סמינרים, הרצאות, חגיגות ועוד קרי, פועלת ביתר שאת למען עידוד עלייה. בשנה וחצי האחרונות פעילות זו הועתקה למרחב מקוון והדבר אפשר להגדיל קהל היעד שלה עוד יותר.

עוד דוגמה לכך, פסטיבל בינלאומי "ישראל היום" (Israel now) אשר המחלקה ערכה בשת"פ עם אופק ישראלי. פסטיבל זה היווה המשכו הישיר של הפסטיבל "כל מה שרציתם לדעת על ישראל" שנערך לפני כחצי שנה ואשר מרינה רוזנברג קוריטני כינתה "יריד האפשרויות".

זה היה יריד במלוא מובן המילה – ססגוני, מרתק, מעניין. את היריד פתחו בדברי ברכתם ראשת המחלקה לעידוד עלייה מרינה רוזנברג קוריטני ויו"ר אופק ישראלי דמיטרי אפרצב.

"היום ברחבי עולם גרים כ-14 מיליון יהודים, כ-7 מיליון מתוכם גרים בישראל, כל השאר, בתפוצות. אנו רואים בהם ישראלים אשר בינתיים גרים בכתובת אחרת" – אמרה מרינה רוזנברג קוריטני ואיחלה להיפגש במהרה בארץ לכל המשתתפים בפסטיבל.

דמיטרי אפרצב מצידו, ציין כי ישראל היא ארץ אפשרויות בלתי מוגבלות עבור כל עולה אשר ומאשר הוא.

אחר כך מוזיקאים בעלי שם עולמי מיכאל טורצקי, זלאטה רזדולינה, יבגני קיסין, גרה סנדלר ורונית אשרי ניגנו ושרו שירים ומנגינות פרי יצירתם ואת הקלאסיקה יהודית-ישראלית. רונית אשרי וגרה סנדלר רכשו שם עולמי גם הודות לכך, שגילמו תפקידי מפתח בסדרה "המורדת" Unorthodox.

לא פחות מרתקת הייתה התכנית האינפורמטיבית של היריד, מה גם ששתי תכניות שתלבו זו בזו. הפסנתרן הדגול יבגני קיסין לא רק ניגן, אלא הביע גאוותו בכך, שהפך לפני מספר שנים לאזרח ישראלי. גרה סנדל לא רק שר, אלא סיפר סיפור עלייתו ארצה.

אחר כך רכזי קליטה של עולים דוברי הרוסית בעיריות ירושלים, תל אביב, ערד וחיפה סיפרו על האפשרויות העומדות בפני עולים חדשים בעריהם.

נציגת הסוכנות היהודית נינה קריחלי ערכה הרצאה קצרה תחת הכותרת "זכותך לעלות".

בכך הסתיימה תכנית היריד בשפה הרוסית ונפתח פרקו בשפה האנגלית.

רחל חמר שמש, רכזת הפרויקט "גבהים" דיברה על פרספקטיבת תעסוקה בישראל לאנשי הי-טק בעידן הקורונה והנושא המשיך יועץ תעסוקה במשרד העלייה ואינטגרציה אבי יפריימוב.

רואה חשבון ויועץ עסקי דוד דן, סיפר על הנחות מיסוי לעולים חדשים ותושבים חוזרים.

קצין משטרת ישראל יונתן שטרן, הציג כלי נשק תוצרת כחול לבן וסיפר על שירותו הצבאי.

על אפשרויות השכלה גבוהה לעולים חדשים סיפרו יערה קורן ממשרד הקליטה, רכזת מרכז האינטגרציה של המעדנים מאיה אקסקלוב, איבטל ניסנבוים מאונ' העברית, חלאוי כהן מאונ' בר אילן, דניאל דרמ'ה מאונ' חיפה וענבל בונקר ממשרד החינוך.

פוליטיקאי אמריקאי מפורסם דב חייקינד דיבר על חשיבותה של ישראל ליהודי אמריקה והעולם כולו.

היריד נסגר בדברי ברכה מאת יעקב הגואל, יו"ר הצ"ע ושרת העלייה ואינטגרציה פנינה טמנו שטה. הם ציינו, כי מעולם לא מוקדם מדי ולא מאוחר מדי לשקול ברצינות את אפשרות העלייה והביעו תקווה לפגוש במהרה את כל ממשתתפי היריד בארץ.

ראשת המחלקה לעידוד עלייה מרינה רוזנברג קוריטני:

אני מודה מקרב לב לשותפים שלנו לעריכת אירוע מרשים זה ובראשם, למנכ"ל אופק ישראלי שמעון כהן ויו"ר אופק ישראלי דמיטרי אפרצב. תודתי מיוחדת נתונה לצוות המחלקה הנפלא הן בארץ והן בצפון אמריקה. תודה ויישר כוח".

29 יול 2021
3 דקות קריאה
381
חֲדָשׁוֹת

קרא עוד

ישראל אהבתי אתמול, היום וגם מחר

ישראל אהבתי אתמול, היום וגם מחר

לפני כחודש, המחלקה לעידוד העלייה של הצ"ע ועתונאית ישראלית דגולה רינה מצליח לפני כחודש פנו לכל אלה שלומדים באולפנים של המחלקה לעידוד העלייה בקריאה לברך את מדינת ישראל לרגל יום הולדת ה-70 שלה.
LIVE ירושלים

LIVE ירושלים

כך נקרא פסטיבל וירטואלי שערכה ב-28 אוגוסט המחלקה לעידוד עלייה בהצ"ע בשת"פ עם אופק ישראלי.  במשך 7 שעות אלפי היהודים מארה"ב וקנדה נפגשו במרחב מקוון עם הישראלים אשר היה להם מה לספר, לשיר ולנגן על ירושלים.
תולדות הציונות ומדינת ישראל: 15–8 בנובמבר

תולדות הציונות ומדינת ישראל: 15–8 בנובמבר

Photo: The day after Kristallnacht 8 נובמבר 1899 – הרצל כותב ביומנו: "אם עד התכנס הקונגרס הרביעי לא אתקדם עם הממשלה התורכית, אכין בצנעה את עניין קפריסין (התישבות יהודית באי הסמוך לארץ ישראל – ראה 23 אוקטובר 1902).